הירשמי עכשיו ותוכלי לשמור מתכונים, ליצור לעצמך את ספר המתכונים שלך, לבנות רשימת קניות ועוד
להרשמהכשאוכלים מהן לא מרגישים שהן אפויות, יצאו לי ממש כמו הטעם המקורי, מבצק רך עם שמנת וחלב. בואו לנסות... כי #סופגניות_אפויות_זה_סאוטר!
מנפים לקערה את הקמח, במרכז בתוך גומה בקמח מוסיפים את השמרים ומכסים חזרה בקמח. מוסיפים את שאר המרכיבים ולשים לבצק רך וגמיש ונעים מאוד לעבודה. מניחים בצד לתפיחה למשך כחצי שעה..
מחממים תנור ל-180 מעלות, מניחים את הבצק על משטח עבודה נקי ומרדדים לעלה, לא דק מידי. קורצים עיגולים בעזרת רינג עגול או בעזרת כוס/ספל עגול ורחב, קורצים עיגול קטן נוסף במרכז כל דונאט'ס, בעזרת רינג קטן יותר או בעזרת פקק של מים בטעמים. .
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ונותנים לדונאט'ס שוב לתפוח עד להכפלת הנפח..
מורחים בחמאה המומסת ומכניסים לתנור ואופים במשך 25-30 דקות, עד שהדונאט'ס מזהיבים יפה. .
הכנת הציפוי: לציפוי חום- מחממים בסיר קטן את השמנת המתוקה, שוברים את השוקולד החלב לקוביות ומוסיפים לסיר, מערבבים עד להמסה ולקבלת קרם שוקולד נוזלי. לציפוי הלבן/ורוד- ממסים את השוקולד הלבן בסיר כפול על אדים או במיקרוגל מוסיפים את 3 כפות השמן ומערבבים היטב לקבלת קרם שוקולד לבן נוזלי, לקבלת צבע ורוד מוסיפים טיפה של צבע מאכל אדום ומערבבים היטב..
מצפים יפה את הדונאט'ס בשוקולדים ומקשטים עם סוכריות בצבעים שבוחרים ומגישים באהבה גדולה לכל מי שאוהבים. .
אז שיהיה חנוכה שמח אתכם תמיד לילך טייב:).