הירשמי עכשיו ותוכלי לשמור מתכונים, ליצור לעצמך את ספר המתכונים שלך, לבנות רשימת קניות ועוד
להרשמהטעים פצצות... בצק רך וקל לעבודה... המילוי מתאים לכל סוגי הבצק....
לבצק:.
קמח, סוכר, והשמרים נערבב בקערה.
נוסיף את שאר המרכיבים ונערבל לכ 10 דקות עם וו גיטרה והבצק יוצא רך .
נשמן את כדור הבצק וננחים בקערה משומנת מעט, ונפזר מעט קמח למעלה.
נכסה בניילון נצמד ונכניס למקרר לשעתיים-שלוש שעות.
למלית:.
לערבב את כל מצרכי מלית הגבינות .
נעטוף בניילון נצמד ונשמור במקרר עד לשימוש .
לסירופ:.
להרתיח בסיר קטן על הגז את הסוכר והמים תוך כדי ערבוב מתמיד עד להמסה ולצנן לטמפרטורת החדר.
להכנת צורת הגביניות:.
להוציא את הבצק למשטח עבודה לחלק את הכדור ל-4 וליצור כדורים.
מכל רבע לחלק ל-10 כדורים לשמן מעט את הכדורים בחלקם העליון ולכסות במגבת מטבח נקייה מנוחה ל15 דקות.
כל כדור נרדד לפיתה קטנה, נניח 2 כפיות ממלית הגבינה בקצה(ראו בתמונה).
נקפל את הפיתה לחצי, ונהדק בקצוות, עם סכין נחרוץ קווים בצורה חופשית .
נסובב לצורת חצי ירח, נניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה .
נבריש את הגביניות עם החלמונים והחלב.
נכסה במגבת להתפחה של 40 דקות .
נאפה בחום 180 מעלות חום עליון חום תחתון לא טורבו,עד להזהבה .
איך שיוצא מהתנור להבריש סירופ סוכר קר בטמפרטורת החדר על הגביניות .