אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני מאפים

14,877
צפיות

מאפינס בטטה וגבינות

המתכון של
מאפינס בטטה וגבינות

קל ומהיר להכנה, טעימים ונחטפים במהירות

  • קטגוריהמאפים
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • 1 בטטה מגורדת גס
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 2 ביצים
  • 3/4 כוס קמח תופח (180 מ''ל)
  • חצי גביע קוטג'
  • חצי כוס חלב
  • חצי גביע גבינה לבנה
  • 50 גר' גבינה צהובה מגורדת
  • פלפל שחור ומלח לפי הטעם (אני שמתי כפית וחצי מלח ורבע כפית פלפל שחור )
  • שומשום לפיזור למעלה
  • תבניות מאפינס משומנות
אופן ההכנה
  • 1

    לחמם תנור ל- 180 מעלות..


  • 2

    לטגן את הבצל הקצוץ ב- 3 כפות שמן עד הזהבה. להוסיף את הבטטה המגורדת ולטגן עוד כ- 2 דק'..


  • 3

    לערבב את כל המצרכים עם הבצל והבטטה ולמלא את שקעי המאפינס המשומנים עד 3/4 גובה..


  • 4

    לפזר שומשום או גרעיני דלעת..


  • 5

    לאפות כ- 40 דק' או עד שהמאפינס יציבים וזהובים..


  • 6

    לתת להתקרר 10 דק' לפני חילוץ מהתבנית. אפשר להקפיא אחרי האפייה..


1

לחמם תנור ל- 180 מעלות..


2

לטגן את הבצל הקצוץ ב- 3 כפות שמן עד הזהבה. להוסיף את הבטטה המגורדת ולטגן עוד כ- 2 דק'..


3

לערבב את כל המצרכים עם הבצל והבטטה ולמלא את שקעי המאפינס המשומנים עד 3/4 גובה..


4

לפזר שומשום או גרעיני דלעת..


5

לאפות כ- 40 דק' או עד שהמאפינס יציבים וזהובים..


6

לתת להתקרר 10 דק' לפני חילוץ מהתבנית. אפשר להקפיא אחרי האפייה..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים