אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון
בחסות:#

מתכונים לחג מהמטבח של הום סנטר

4,890
צפיות

קינוח כוסות אישי, קראמבל תפוחים עם מוס תפוחים

המתכון של
קינוח כוסות אישי, קראמבל תפוחים עם מוס תפוחים

טעם של חג!

  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • למוס תפוחים
  • 500 גרם גלידת וניל משובחת ומרוככת מעט
  • (ומי שרוצה עוד יותר משובח עדיף להכין את הגלידה בבית, ניתן לראות מתכון לגלידה בטעמים בספר המתכונים שלי בקטגוריית גלידות)
  • 1 קופסת שימורים (560 גרם) רסק תפוחים
  • 2 כפות ליקר שקדים
  • לקראמבל
  • 1/2 כוס סוכר רגיל
  • 1/4 כוס סוכר חום בהיר
  • 1/2 כוס שיבולת-שועל (קוואקר)
  • 1/2 כוס שמן
  • לתפוחים מקורמלים
  • 8 תפוחי עץ מסוג גרנד-סמיט חתוכים לקוביות
  • 1/2 כוס סוכר חום בהיר
  • כף קינמון
  • מיץ סחוט מלימון אחד
  • 2 כפות סיידר תפוחים
  • 1/2 כוס מים
אופן ההכנה
  • 1

    הכנת הקראמבל: שמים בקערה את כל המרכיבים ומערבבים עם הידיים תוך כדי שיפשוף האצבעות, לקבלת פירורי בצק אחידים. יש להיזהר שלא לעבד את הבצק יותר מדי..


  • 2

    הכנת התפוחים המקורמלים: שמים בסיר את התפוחים, הסוכר, הקינמון ומיץ הלימון, מערבבים מעט ומבשלים על אש בינונית עד שהתפוחים מתרככים, מוסיפים את הסיידר תפוחים מעורבב עם המים לסיר, מערבבים ומסירים מהאש..


  • 3

    הכנת מוס התפוחים: שמים בקערת מערבל את הגלידה, רסק התפוחים והליקר, ומערבלים כדקה לקבלת קציפה אחידה..


  • 4

    הרכבת הקינוח: בכוסיות קטנות שמים שכבה ראשונה של ככפית מהתפוחים המקורמלים, מעל שמים כ-2 כפיות קראמבל ומעל הקראמבל שמים ככפית ממוס התפוחים. חוזרים על המהלך פעם נוספת ומעל מוס התפוחים מסיימים בקישוט של פיזור מעט מפירורי הקראמבל..


  • 5

    שנה טובה ומבורכת לכולם. מלילך:) .


1

הכנת הקראמבל: שמים בקערה את כל המרכיבים ומערבבים עם הידיים תוך כדי שיפשוף האצבעות, לקבלת פירורי בצק אחידים. יש להיזהר שלא לעבד את הבצק יותר מדי..


2

הכנת התפוחים המקורמלים: שמים בסיר את התפוחים, הסוכר, הקינמון ומיץ הלימון, מערבבים מעט ומבשלים על אש בינונית עד שהתפוחים מתרככים, מוסיפים את הסיידר תפוחים מעורבב עם המים לסיר, מערבבים ומסירים מהאש..


3

הכנת מוס התפוחים: שמים בקערת מערבל את הגלידה, רסק התפוחים והליקר, ומערבלים כדקה לקבלת קציפה אחידה..


4

הרכבת הקינוח: בכוסיות קטנות שמים שכבה ראשונה של ככפית מהתפוחים המקורמלים, מעל שמים כ-2 כפיות קראמבל ומעל הקראמבל שמים ככפית ממוס התפוחים. חוזרים על המהלך פעם נוספת ומעל מוס התפוחים מסיימים בקישוט של פיזור מעט מפירורי הקראמבל..


5

שנה טובה ומבורכת לכולם. מלילך:) .


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים