אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון
בחסות:#

מתכונים לחג מהמטבח של הום סנטר

818
צפיות

נתחי סלמון על מצע של גרעיני חומוס פלפל אדום, פלפל ירוק חריף, שום וכוסברה

המתכון של

מנה טעימה ומפנקת. מתאימה לחגים, סופי שבוע או מתי שמתחשק

  • קטגוריהדגים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 1 חבילה גרעיני חומוס קפוא
  • או 800 גרם גרעיני חומוס יבשים שהושרו במים יום קודם, ובושלו במים עד להתרככות
  • או 2 קופסאות שימורי חומוס
  • 1 ק"ג דג סלמון ללא עור, חתוך לנתכים
  • 1 חבילה כוסברה קצוצה גס
  • 6 שיני שום חצויות
  • חצי כוס שמן קנולה
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 1 פלפל ירוק חריף טרי פרוס לעיגולים
  • 1 כף מלח
  • 1 פלפל אדום חתוך רצועות
  • מים פושרים - כמות עד לכיסוי פני הדג
אופן ההכנה
  • 1

    סיר סוטאז' מסדרים את גרעיני החומוס, את הפלפל האדום, על זה.


  • 2

    מסדרים יפה את נתחי דג הסלמון..


  • 3

    על הסלמון מפזרים את הכוסברה הקצוצה, שיני השום והפלפל החריף,.


  • 4

    לפזר את הפפריקה המתוקה ואת המלח..


  • 5

    ועל זה שופכים את השמן מסביב על כל התבשיל..


  • 6

    שופכים מים פושרים לסיר עד לכיסוי גובה הדג..


  • 7

    מנערים בזהירות עם הידיות את הסיר כדי שהכל יתאזן והנוזלים יחלחלו.


  • 8

    לחמם את המנה על אש בינונית עם מכסה חצי סגור, עד לרתיחה..


  • 9

    אחרי הרתיחה ומנמיכים את האש עד שהרוטב מצטמצם לא עד הסוף (שישאר 1.5 ס"מ רוטב), בכל זמן בישול זה שהמכסה יהיה חצי סגור על הסיר..


  • 10

    סוגרים את האש, ממקמים את המכסה של הסיר לסגירה מלאה על הסיר. מצננים קצת ומגישים.


1

סיר סוטאז' מסדרים את גרעיני החומוס, את הפלפל האדום, על זה.


2

מסדרים יפה את נתחי דג הסלמון..


3

על הסלמון מפזרים את הכוסברה הקצוצה, שיני השום והפלפל החריף,.


4

לפזר את הפפריקה המתוקה ואת המלח..


5

ועל זה שופכים את השמן מסביב על כל התבשיל..


6

שופכים מים פושרים לסיר עד לכיסוי גובה הדג..


7

מנערים בזהירות עם הידיות את הסיר כדי שהכל יתאזן והנוזלים יחלחלו.


8

לחמם את המנה על אש בינונית עם מכסה חצי סגור, עד לרתיחה..


9

אחרי הרתיחה ומנמיכים את האש עד שהרוטב מצטמצם לא עד הסוף (שישאר 1.5 ס"מ רוטב), בכל זמן בישול זה שהמכסה יהיה חצי סגור על הסיר..


10

סוגרים את האש, ממקמים את המכסה של הסיר לסגירה מלאה על הסיר. מצננים קצת ומגישים.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים