לןגן

קינוח כוסות אישי, קראמבל תפוחים עם מוס תפוחים

מאת: לילך טייב, פורסם: 30/09/2016 | 00:02
קינוח כוסות אישי, קראמבל תפוחים עם מוס תפוחים

תקציר המתכון: טעם של חג!

קטגוריה: קינוחי כוסות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

למוס תפוחים

לקראמבל

לתפוחים מקורמלים

אופן הכנה

  1. הכנת הקראמבל: שמים בקערה את כל המרכיבים ומערבבים עם הידיים תוך כדי שיפשוף האצבעות, לקבלת פירורי בצק אחידים. יש להיזהר שלא לעבד את הבצק יותר מדי.

  2. הכנת התפוחים המקורמלים: שמים בסיר את התפוחים, הסוכר, הקינמון ומיץ הלימון, מערבבים מעט ומבשלים על אש בינונית עד שהתפוחים מתרככים, מוסיפים את הסיידר תפוחים מעורבב עם המים לסיר, מערבבים ומסירים מהאש.

  3. הכנת מוס התפוחים: שמים בקערת מערבל את הגלידה, רסק התפוחים והליקר, ומערבלים כדקה לקבלת קציפה אחידה.

  4. הרכבת הקינוח: בכוסיות קטנות שמים שכבה ראשונה של ככפית מהתפוחים המקורמלים, מעל שמים כ-2 כפיות קראמבל ומעל הקראמבל שמים ככפית ממוס התפוחים. חוזרים על המהלך פעם נוספת ומעל מוס התפוחים מסיימים בקישוט של פיזור מעט מפירורי הקראמבל.

  5. שנה טובה ומבורכת לכולם. מלילך:)