לןגן

נתחי סלמון על מצע של גרעיני חומוס פלפל אדום, פלפל ירוק חריף, שום וכוסברה

מאת: בקי אוסגי, פורסם: 29/09/2016 | 15:30

תקציר המתכון: מנה טעימה ומפנקת. מתאימה לחגים, סופי שבוע או מתי שמתחשק

קטגוריה: דגים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. סיר סוטאז' מסדרים את גרעיני החומוס, את הפלפל האדום, על זה

  2. מסדרים יפה את נתחי דג הסלמון.

  3. על הסלמון מפזרים את הכוסברה הקצוצה, שיני השום והפלפל החריף,

  4. לפזר את הפפריקה המתוקה ואת המלח.

  5. ועל זה שופכים את השמן מסביב על כל התבשיל.

  6. שופכים מים פושרים לסיר עד לכיסוי גובה הדג.

  7. מנערים בזהירות עם הידיות את הסיר כדי שהכל יתאזן והנוזלים יחלחלו

  8. לחמם את המנה על אש בינונית עם מכסה חצי סגור, עד לרתיחה.

  9. אחרי הרתיחה ומנמיכים את האש עד שהרוטב מצטמצם לא עד הסוף (שישאר 1.5 ס"מ רוטב), בכל זמן בישול זה שהמכסה יהיה חצי סגור על הסיר.

  10. סוגרים את האש, ממקמים את המכסה של הסיר לסגירה מלאה על הסיר. מצננים קצת ומגישים