אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון
בחסות:#

הארוחה החלבית שלנו - ספר מתכונים

1,298
צפיות

רוגלעך פרמזן ועירית

המתכון של
רוגלעך פרמזן ועירית

מתכון מקורי שלי שמשלב בצק שמרים מקופל עם פרמזן ועירית. מיוחד וטעים.

  • קטגוריהמאפים
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • לבצק
  • 1 כף שטוחה סוכר
  • 1 כוס מים חמימים
  • 1 כף שמרית
  • 70 גרם חמאה רכה
  • 1/2 כפית מלח
  • 300 גרם קמח
  • 1 ביצה
  • למילוי וקיפול
  • 150 גרם חמאה רכה
  • 300 גרם גבינת פרמזן מגוררת
  • 3 צרורות עירית קצוצה דק
  • להברשה
  • 1 ביצה טרופה
  • 1/2 כוס פרמזן מגורר
אופן ההכנה
  • 1

    בקערת מיקסר נשים את כל המרכבים היבשים, ונערבב קצרות עם מטרפה. נתקין את קרס הלישה, נוסיף את החמאה, הביצה, המים והמים עם השמרים. ונערבל כדקה במהירות איטית ואז נגביר את המהירות ונערבל כחמש דקות נוספות. הבצק שיתקבל צריך להיות גמיש ומעט דביק. אם נראה לך שהוא רטוב מידי, אפשר להוסיף עוד מעט קמח ולהמשיך לערבל. מכסים את הקערה בניילון נצמד ונתפיח כשעה. נחלק את הבצק לשני חלקים. כל חלק נרדד לעלה מלבני ונמרח עליו חמאה. נפזר על חצי מהעלה עירית קצוצה ופרמזן. נקפל את הבצק לשניים ונרדד שוב למלבן. נמרח שוב בחמאה על כל העלה ונפזר עירית ופרמזן על חצי מלבן. נקפל את הבצק לחצי והפעם נקפל שוב לשלוש, נניח על מגש מקומח, נכסה בניילון נצמד ונקרר במקרר לשעתיים לפחות. חוזרים על הפעולות עם החלק השני של הבצק וגם אותו נשמור במקרר. אחרי שעתיים, פחות או יותר.. :) מוציאים את הבצק מהמקרר, ועל משטח מקומח מרדדים את החלק הראשון למלבן ארוך. מורחים בחמאה ומפזרים מעל פרמזן, פורסים בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה למשולשים. מגלגלים לקרואסונים. חוזרים על הפעולות גם עם החלק השני של הבצק. מניחים בתבנית אפייה עם נייר אפייה מכסים במגבת מטבח לחה ומתפיחים כחצי שעה. בזמן הזה מחממים תנור ל 200 מעלות. מורחים בביצה טרופה ומפזרים מעל פרמזן. אופים כ 25 דקות או עד שמזהיב..


1

בקערת מיקסר נשים את כל המרכבים היבשים, ונערבב קצרות עם מטרפה. נתקין את קרס הלישה, נוסיף את החמאה, הביצה, המים והמים עם השמרים. ונערבל כדקה במהירות איטית ואז נגביר את המהירות ונערבל כחמש דקות נוספות. הבצק שיתקבל צריך להיות גמיש ומעט דביק. אם נראה לך שהוא רטוב מידי, אפשר להוסיף עוד מעט קמח ולהמשיך לערבל. מכסים את הקערה בניילון נצמד ונתפיח כשעה. נחלק את הבצק לשני חלקים. כל חלק נרדד לעלה מלבני ונמרח עליו חמאה. נפזר על חצי מהעלה עירית קצוצה ופרמזן. נקפל את הבצק לשניים ונרדד שוב למלבן. נמרח שוב בחמאה על כל העלה ונפזר עירית ופרמזן על חצי מלבן. נקפל את הבצק לחצי והפעם נקפל שוב לשלוש, נניח על מגש מקומח, נכסה בניילון נצמד ונקרר במקרר לשעתיים לפחות. חוזרים על הפעולות עם החלק השני של הבצק וגם אותו נשמור במקרר. אחרי שעתיים, פחות או יותר.. :) מוציאים את הבצק מהמקרר, ועל משטח מקומח מרדדים את החלק הראשון למלבן ארוך. מורחים בחמאה ומפזרים מעל פרמזן, פורסים בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה למשולשים. מגלגלים לקרואסונים. חוזרים על הפעולות גם עם החלק השני של הבצק. מניחים בתבנית אפייה עם נייר אפייה מכסים במגבת מטבח לחה ומתפיחים כחצי שעה. בזמן הזה מחממים תנור ל 200 מעלות. מורחים בביצה טרופה ומפזרים מעל פרמזן. אופים כ 25 דקות או עד שמזהיב..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים