לןגן

רוגלעך פרמזן ועירית

מאת: Orly Dahan Hermesh, פורסם: 20/05/2016 | 06:49
רוגלעך פרמזן ועירית

תקציר המתכון: מתכון מקורי שלי שמשלב בצק שמרים מקופל עם פרמזן ועירית. מיוחד וטעים.

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

לבצק

למילוי וקיפול

להברשה

אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר נשים את כל המרכבים היבשים, ונערבב קצרות עם מטרפה. נתקין את קרס הלישה, נוסיף את החמאה, הביצה, המים והמים עם השמרים. ונערבל כדקה במהירות איטית ואז נגביר את המהירות ונערבל כחמש דקות נוספות. הבצק שיתקבל צריך להיות גמיש ומעט דביק. אם נראה לך שהוא רטוב מידי, אפשר להוסיף עוד מעט קמח ולהמשיך לערבל. מכסים את הקערה בניילון נצמד ונתפיח כשעה. נחלק את הבצק לשני חלקים. כל חלק נרדד לעלה מלבני ונמרח עליו חמאה. נפזר על חצי מהעלה עירית קצוצה ופרמזן. נקפל את הבצק לשניים ונרדד שוב למלבן. נמרח שוב בחמאה על כל העלה ונפזר עירית ופרמזן על חצי מלבן. נקפל את הבצק לחצי והפעם נקפל שוב לשלוש, נניח על מגש מקומח, נכסה בניילון נצמד ונקרר במקרר לשעתיים לפחות. חוזרים על הפעולות עם החלק השני של הבצק וגם אותו נשמור במקרר. אחרי שעתיים, פחות או יותר.. :) מוציאים את הבצק מהמקרר, ועל משטח מקומח מרדדים את החלק הראשון למלבן ארוך. מורחים בחמאה ומפזרים מעל פרמזן, פורסים בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה למשולשים. מגלגלים לקרואסונים. חוזרים על הפעולות גם עם החלק השני של הבצק. מניחים בתבנית אפייה עם נייר אפייה מכסים במגבת מטבח לחה ומתפיחים כחצי שעה. בזמן הזה מחממים תנור ל 200 מעלות. מורחים בביצה טרופה ומפזרים מעל פרמזן. אופים כ 25 דקות או עד שמזהיב.