הירשמי עכשיו ותוכלי לשמור מתכונים, ליצור לעצמך את ספר המתכונים שלך, לבנות רשימת קניות ועוד
להרשמהפשטידת פרסה - מהמטבח הבולגרי מתכון שלמדתי מאימי ז"ל , פשטידה טעימה מאוד, היינו אוכלים אותה בשבת בבוקר עם ביצים קשות וסלט.
את הכרישה שוטפים טוב טוב (יש חול בין העלים) פורסים עיגולים דקים. בסיר עם שמן לטגן את הכרישה תוך ערבוב מדי פעם עד שמזהיב מעט ומתרכך ((לא לחרוך מדי) משך הטיגון בערך 10-15 דקות. להעביר לקערה ולקרר - להכניס 2 ביצים לעיסת הכרישה,פלפל שחור ומעט מלח ולערבב. לפתוח עלה מהבצק על משטח משומן מעט(אני עשיתי בתבנית של התנור) לרדד מעט לגודל התבנית, לשמן את התבנית בספריי שמן ולהניח את הבצק על התבנית (כולל השוליים). לשפוך את העיסה מעל העלה ולשטח על כל העלה. לפורר בידיים גבינה מלוחה מעל הכרישה ומעל לפזר את הגבינה הצהובה המגוררת (ראו צילום). לרדד עלה נוסף כמו הראשון ולהניח מעל עיסת הכרישה והגבינות. להדק את השוליים (בצק מיותר לחתוך). לחורר את העלה העליון עם מזלג בכמה מקומות כדי שלא יתבקע באפייה. למרוח את העלה בחלמון ביצה (הצהוב) מעורבב עם מעט שמן ולפזר מעל שומשום/קצח בנדיבות. לאפות בתנור חם 200 מעלות ל משך כ-30 דקות או עד שמזהיב למעלה..