▪︎ תבנית 26 ( אני אופה בתבנית זכוכית עם מסגרת סיליקון לכן אין צורך לשמן. בתבנית אחרת,נשמן מסגרת ודפנות באופן יסודי במחמאה )
▪︎ כוס מידה אוניברסלית 240 מ"ל
- נעטוף את מסגרת התבנית החיצונית ברדיד אלומיניום כדי שלא תתחמם יתר על המידה .
☆ מרכיבים -
750 גרם גבינה לבנה 5%
250 גרם גבינת שמנת 30% ( להוציא מהקרור 20 דקות לפני ההכנה כדי לרכך אותה)
1 גביע 200 גר שמנת חמוצה 15%
1 ורבע כוס סוכר לבן
7 ביצים L מופרדות ( להוציא מהקירור כחצי שעה לפני ההכנה)
חצי כוס קמח לבן
חצי כוס קורנפלור
1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל
- מחממים את התנור 15 דקות מראש ל-230 מעלות- חום גבוה , תוכנית אפייה רגילה.
- מניחים תבנית על תחתית התנור וממלאים אותה במי ברז
- בקערה גדולה מערבבים את הגבינות והשמנת החמוצה עם 3/4 כוס סוכר מחכים 5 דקות עד להתמוססות הסוכר, וטורפים לבלילה אחידה
- טורפים פנימה את החלמונים ( צהוב)
- מוסיפים את הקמח, הקורנפלור והאינסטנט פודינג ומערבבים ממש במרץ בעזרת מטרפה עד שכל הגושים נעלמים ונקבל בלילה חלקה
- במיקסר עם וו הקצפה ,מקציפים את החלבונים במהירות בינונית, עד שהתערובת השקופה הופכת לקצף לבן.
- מוסיפים בהדרגה חצי כוס סוכר, כף כל 10 שניות, תוך כדי הקצפה. ממשיכים להקציף אחרי הוספת כל הסוכר עד שמתקבל קצף קרמי כמו מוס, ולא “עננים” יבשים.
- מעבירים את הקצף בהדרגה לקערת הגבינות ומקפלים אותו בתנועות עדינות
- מוזגים את הבלילה לתבנית המשומנת. מיישרים את פני הבלילה ( חשוב כדי למנוע סדקים)
- אופים 15 דקות בחום גבוה עד שפני העוגה מתחילים להשחים ( להשגיח ! זה קורה מהר )
- מנמיכים את הטמפרטורה ל-150 מעלות ,פותחים מעט את דלת התנור כדי לעזור לו להתקרר למשך דקה ,סוגרים ואופים עוד שעה וחצי עד שהעוגה קפיצית ויציבה למגע .( סהכ זמן אפייה: 1 שעה ו 45 דקות )
- מכבים התנור ומשאירים העוגה בתוכו ל 30 דקות .
(העוגה תופחת במהלך האפייה ובמהלך הצינון יורדת חזרה לגובה המקורי . )
מצננים היטב ומאחסנים במקרר.
אופן ההכנה
0
הכי טעימה בעולם היא יצאה לי ♡♡♡♡
מתכון: קרין גורן ♥️♥️♥️
עוגת גבינה קלאסית ♥️ / אריאלה
▪︎ תבנית 26 ( אני אופה בתבנית זכוכית עם מסגרת סיליקון לכן אין צורך לשמן. בתבנית אחרת,נשמן מסגרת ודפנות באופן יסודי במחמאה )
▪︎ כוס מידה אוניברסלית 240 מ"ל
- נעטוף את מסגרת התבנית החיצונית ברדיד אלומיניום כדי שלא תתחמם יתר על המידה .
☆ מרכיבים -
750 גרם גבינה לבנה 5%
250 גרם גבינת שמנת 30% ( להוציא מהקרור 20 דקות לפני ההכנה כדי לרכך אותה)
1 גביע 200 גר שמנת חמוצה 15%
1 ורבע כוס סוכר לבן
7 ביצים L מופרדות ( להוציא מהקירור כחצי שעה לפני ההכנה)
חצי כוס קמח לבן
חצי כוס קורנפלור
1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל
- מחממים את התנור 15 דקות מראש ל-230 מעלות- חום גבוה , תוכנית אפייה רגילה.
- מניחים תבנית על תחתית התנור וממלאים אותה במי ברז
- בקערה גדולה מערבבים את הגבינות והשמנת החמוצה עם 3/4 כוס סוכר מחכים 5 דקות עד להתמוססות הסוכר, וטורפים לבלילה אחידה
- טורפים פנימה את החלמונים ( צהוב)
- מוסיפים את הקמח, הקורנפלור והאינסטנט פודינג ומערבבים ממש במרץ בעזרת מטרפה עד שכל הגושים נעלמים ונקבל בלילה חלקה
- במיקסר עם וו הקצפה ,מקציפים את החלבונים במהירות בינונית, עד שהתערובת השקופה הופכת לקצף לבן.
- מוסיפים בהדרגה חצי כוס סוכר, כף כל 10 שניות, תוך כדי הקצפה. ממשיכים להקציף אחרי הוספת כל הסוכר עד שמתקבל קצף קרמי כמו מוס, ולא “עננים” יבשים.
- מעבירים את הקצף בהדרגה לקערת הגבינות ומקפלים אותו בתנועות עדינות
- מוזגים את הבלילה לתבנית המשומנת. מיישרים את פני הבלילה ( חשוב כדי למנוע סדקים)
- אופים 15 דקות בחום גבוה עד שפני העוגה מתחילים להשחים ( להשגיח ! זה קורה מהר )
- מנמיכים את הטמפרטורה ל-150 מעלות ,פותחים מעט את דלת התנור כדי לעזור לו להתקרר למשך דקה ,סוגרים ואופים עוד שעה וחצי עד שהעוגה קפיצית ויציבה למגע .( סהכ זמן אפייה: 1 שעה ו 45 דקות )
- מכבים התנור ומשאירים העוגה בתוכו ל 30 דקות .
(העוגה תופחת במהלך האפייה ובמהלך הצינון יורדת חזרה לגובה המקורי . )
מצננים היטב ומאחסנים במקרר..
0
הכי טעימה בעולם היא יצאה לי ♡♡♡♡
מתכון: קרין גורן ♥️♥️♥️
עוגת גבינה קלאסית ♥️ / אריאלה
▪︎ תבנית 26 ( אני אופה בתבנית זכוכית עם מסגרת סיליקון לכן אין צורך לשמן. בתבנית אחרת,נשמן מסגרת ודפנות באופן יסודי במחמאה )
▪︎ כוס מידה אוניברסלית 240 מ"ל
- נעטוף את מסגרת התבנית החיצונית ברדיד אלומיניום כדי שלא תתחמם יתר על המידה .
☆ מרכיבים -
750 גרם גבינה לבנה 5%
250 גרם גבינת שמנת 30% ( להוציא מהקרור 20 דקות לפני ההכנה כדי לרכך אותה)
1 גביע 200 גר שמנת חמוצה 15%
1 ורבע כוס סוכר לבן
7 ביצים L מופרדות ( להוציא מהקירור כחצי שעה לפני ההכנה)
חצי כוס קמח לבן
חצי כוס קורנפלור
1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל
- מחממים את התנור 15 דקות מראש ל-230 מעלות- חום גבוה , תוכנית אפייה רגילה.
- מניחים תבנית על תחתית התנור וממלאים אותה במי ברז
- בקערה גדולה מערבבים את הגבינות והשמנת החמוצה עם 3/4 כוס סוכר מחכים 5 דקות עד להתמוססות הסוכר, וטורפים לבלילה אחידה
- טורפים פנימה את החלמונים ( צהוב)
- מוסיפים את הקמח, הקורנפלור והאינסטנט פודינג ומערבבים ממש במרץ בעזרת מטרפה עד שכל הגושים נעלמים ונקבל בלילה חלקה
- במיקסר עם וו הקצפה ,מקציפים את החלבונים במהירות בינונית, עד שהתערובת השקופה הופכת לקצף לבן.
- מוסיפים בהדרגה חצי כוס סוכר, כף כל 10 שניות, תוך כדי הקצפה. ממשיכים להקציף אחרי הוספת כל הסוכר עד שמתקבל קצף קרמי כמו מוס, ולא “עננים” יבשים.
- מעבירים את הקצף בהדרגה לקערת הגבינות ומקפלים אותו בתנועות עדינות
- מוזגים את הבלילה לתבנית המשומנת. מיישרים את פני הבלילה ( חשוב כדי למנוע סדקים)
- אופים 15 דקות בחום גבוה עד שפני העוגה מתחילים להשחים ( להשגיח ! זה קורה מהר )
- מנמיכים את הטמפרטורה ל-150 מעלות ,פותחים מעט את דלת התנור כדי לעזור לו להתקרר למשך דקה ,סוגרים ואופים עוד שעה וחצי עד שהעוגה קפיצית ויציבה למגע .( סהכ זמן אפייה: 1 שעה ו 45 דקות )
- מכבים התנור ומשאירים העוגה בתוכו ל 30 דקות .
(העוגה תופחת במהלך האפייה ובמהלך הצינון יורדת חזרה לגובה המקורי . )
מצננים היטב ומאחסנים במקרר..