- בסיר קטן לתת לחצי מיכל שמנת מתוקה ( חצי כוס מידה) לבעבע קלות.
להסיר מהאש
להוסיף 100 גר שוקולד מריר
ואחרי 3 דק' לערבב לתערובת חלקה ומבריקה
- לצנן מעט ולצקת על העוגה כשהיא קרה מאוד
אופן ההכנה
0
אגיש אותה בחגים ♡ מושקעת ,עשירה וטעימה בטירוף ♡♡♡
מתכון: לייזה פאנלים♥️♥️♥️
עוגת מוס שוקולד תענוג ♥️ / אריאלה
▪︎ ︎תבנית קוטר 24 סמ - חשוב עם דפנות גבוהות ( יש 3 שכבות לעוגה)
▪︎ כוס מידה אוניברסלית 240 מ"ל
▪︎ את העוגה להכין יום קודם כדי לייצב אותה בקירור
- לחמם תנור מראש ל 160 מעלות ,תוכנית אפייה רגילה
- להניח תבנית עם מים על תחתית התנור -העוגה הנהדרת הזו תאפה ע"י אדים
☆ שכבה ראשונה- תחתית העוגה:
- מפרידים 4 ביצים L .בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים 4 חלבונים למשך 7 דקות.
מוסיפים קורט מלח וכשהקצף מתחיל להתמצק מוסיפים בהדרגה חצי כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב לבן מושלם
- בסיר קטן ממיסים 200 גר שוקולד מריר + 1 כף גדושה קקאו+ 100 גר חמאה
לאחר שהכל מתאחד ומתקרר ( חשוב צינון מוחלט!) מוסיפים 4 חלמונים לתערובת ומערבבים במהירות
- מקפלים את השוקולד לקערת קצף החלבונים בתנועות קיפול עדינות.
מעבירים לתבנית
- נמקם התבנית על רשת התנור במדף שני למטה בתנור.
נאפה כ-40 דק'
בזמן האפייה העוגה תופחת לגובה וכשיוצאת מן התנור היא צונחת ונסדקת וכך צריך להיות .
נצנן.
☆ שכבה שנייה- הכנת מוס שוקולד:
- לשים בקערה חסינת אש - 200 גר שוקולד מריר + 1 כף ברנדי + חצי כוס שמנת מתוקה
- להניח הקערה מעל סיר עם מים רותחים ,לערבב עד המסה .
- בקערת המיקסר להקציף 2 חלבונים עם 3 כפות סוכר .
בתנועות קיפול עדינות נוסיף את הקצף ונערבב עם השוקולד המומס.
- נקציף לחוד 2 מיכלים שמנת מתוקה סהכ 500 מ"ל ,לקצף נוקשה ונערבב עם השוקולד.
נמזוג את התערובת מעל התחתית
נכניס למקרר ל 6 שעות
☆ שכבה שלישית - ציפוי גנאש:
- בסיר קטן לתת לחצי מיכל שמנת מתוקה ( חצי כוס מידה) לבעבע קלות.
להסיר מהאש
להוסיף 100 גר שוקולד מריר
ואחרי 3 דק' לערבב לתערובת חלקה ומבריקה
- לצנן מעט ולצקת על העוגה כשהיא קרה מאוד.
0
אגיש אותה בחגים ♡ מושקעת ,עשירה וטעימה בטירוף ♡♡♡
מתכון: לייזה פאנלים♥️♥️♥️
עוגת מוס שוקולד תענוג ♥️ / אריאלה
▪︎ ︎תבנית קוטר 24 סמ - חשוב עם דפנות גבוהות ( יש 3 שכבות לעוגה)
▪︎ כוס מידה אוניברסלית 240 מ"ל
▪︎ את העוגה להכין יום קודם כדי לייצב אותה בקירור
- לחמם תנור מראש ל 160 מעלות ,תוכנית אפייה רגילה
- להניח תבנית עם מים על תחתית התנור -העוגה הנהדרת הזו תאפה ע"י אדים
☆ שכבה ראשונה- תחתית העוגה:
- מפרידים 4 ביצים L .בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים 4 חלבונים למשך 7 דקות.
מוסיפים קורט מלח וכשהקצף מתחיל להתמצק מוסיפים בהדרגה חצי כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב לבן מושלם
- בסיר קטן ממיסים 200 גר שוקולד מריר + 1 כף גדושה קקאו+ 100 גר חמאה
לאחר שהכל מתאחד ומתקרר ( חשוב צינון מוחלט!) מוסיפים 4 חלמונים לתערובת ומערבבים במהירות
- מקפלים את השוקולד לקערת קצף החלבונים בתנועות קיפול עדינות.
מעבירים לתבנית
- נמקם התבנית על רשת התנור במדף שני למטה בתנור.
נאפה כ-40 דק'
בזמן האפייה העוגה תופחת לגובה וכשיוצאת מן התנור היא צונחת ונסדקת וכך צריך להיות .
נצנן.
☆ שכבה שנייה- הכנת מוס שוקולד:
- לשים בקערה חסינת אש - 200 גר שוקולד מריר + 1 כף ברנדי + חצי כוס שמנת מתוקה
- להניח הקערה מעל סיר עם מים רותחים ,לערבב עד המסה .
- בקערת המיקסר להקציף 2 חלבונים עם 3 כפות סוכר .
בתנועות קיפול עדינות נוסיף את הקצף ונערבב עם השוקולד המומס.
- נקציף לחוד 2 מיכלים שמנת מתוקה סהכ 500 מ"ל ,לקצף נוקשה ונערבב עם השוקולד.
נמזוג את התערובת מעל התחתית
נכניס למקרר ל 6 שעות
☆ שכבה שלישית - ציפוי גנאש:
- בסיר קטן לתת לחצי מיכל שמנת מתוקה ( חצי כוס מידה) לבעבע קלות.
להסיר מהאש
להוסיף 100 גר שוקולד מריר
ואחרי 3 דק' לערבב לתערובת חלקה ומבריקה
- לצנן מעט ולצקת על העוגה כשהיא קרה מאוד.