לןגן

עוגת מוס שוקולד ♥️

מאת: אריאלה גולדמן, פורסם: 16/09/2020 | 10:04
עוגת מוס שוקולד ♥️

תקציר המתכון: עוגה חגיגית

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

☆ שכבה ראשונה- תחתית העוגה

☆ שכבה שנייה- הכנת מוס שוקולד

☆ שכבה שלישית - ציפוי גנאש

אופן הכנה

  1. אגיש אותה בחגים ♡ מושקעת ,עשירה וטעימה בטירוף ♡♡♡ מתכון: לייזה פאנלים♥️♥️♥️ עוגת מוס שוקולד תענוג ♥️ / אריאלה ▪︎ ︎תבנית קוטר 24 סמ - חשוב עם דפנות גבוהות ( יש 3 שכבות לעוגה) ▪︎ כוס מידה אוניברסלית 240 מ"ל ▪︎ את העוגה להכין יום קודם כדי לייצב אותה בקירור - לחמם תנור מראש ל 160 מעלות ,תוכנית אפייה רגילה - להניח תבנית עם מים על תחתית התנור -העוגה הנהדרת הזו תאפה ע"י אדים ☆ שכבה ראשונה- תחתית העוגה: - מפרידים 4 ביצים L .בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים 4 חלבונים למשך 7 דקות. מוסיפים קורט מלח וכשהקצף מתחיל להתמצק מוסיפים בהדרגה חצי כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב לבן מושלם - בסיר קטן ממיסים 200 גר שוקולד מריר + 1 כף גדושה קקאו+ 100 גר חמאה לאחר שהכל מתאחד ומתקרר ( חשוב צינון מוחלט!) מוסיפים 4 חלמונים לתערובת ומערבבים במהירות - מקפלים את השוקולד לקערת קצף החלבונים בתנועות קיפול עדינות. מעבירים לתבנית - נמקם התבנית על רשת התנור במדף שני למטה בתנור. נאפה כ-40 דק' בזמן האפייה העוגה תופחת לגובה וכשיוצאת מן התנור היא צונחת ונסדקת וכך צריך להיות . נצנן. ☆ שכבה שנייה- הכנת מוס שוקולד: - לשים בקערה חסינת אש - 200 גר שוקולד מריר + 1 כף ברנדי + חצי כוס שמנת מתוקה - להניח הקערה מעל סיר עם מים רותחים ,לערבב עד המסה . - בקערת המיקסר להקציף 2 חלבונים עם 3 כפות סוכר . בתנועות קיפול עדינות נוסיף את הקצף ונערבב עם השוקולד המומס. - נקציף לחוד 2 מיכלים שמנת מתוקה סהכ 500 מ"ל ,לקצף נוקשה ונערבב עם השוקולד. נמזוג את התערובת מעל התחתית נכניס למקרר ל 6 שעות ☆ שכבה שלישית - ציפוי גנאש: - בסיר קטן לתת לחצי מיכל שמנת מתוקה ( חצי כוס מידה) לבעבע קלות. להסיר מהאש להוסיף 100 גר שוקולד מריר ואחרי 3 דק' לערבב לתערובת חלקה ומבריקה - לצנן מעט ולצקת על העוגה כשהיא קרה מאוד