אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון
בחסות:#

ספר מתכוני עוגות יום הולדת

1,763
צפיות

עוגת גבינה קלאסית ♥️

המתכון של
עוגת גבינה קלאסית ♥️

  • קטגוריהעוגות
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • 750 גרם גבינה לבנה 5%
  • 250 גרם גבינת שמנת 30% ( אני משתמשת בגבינת ניו יורק היא נהדרת )
  • 1 גביע 200 גר שמנת חמוצה 15%
  • 1 ורבע כוס סוכר לבן
  • 7 ביצים L מופרדות
  • חצי כוס קמח לבן
  • חצי כוס קורנפלור
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל
אופן ההכנה
  • 1

    קלאסית , האחת והיחידה ללא סדקים,צניחות ובלאגנים ♡♡♡.


  • 2

    עוגת גבינה אפויה ,גבוהה ואוורירית ♥️ / אריאלה גולדמן .


  • 3

    ▪︎ תבנית 24 סטנדרטית .


  • 4

    ▪︎ כוס מידה לאפייה.


  • 5

    ☆ לפני שנתחיל -.


  • 6

    ▪︎נוציא אל טמפ החדר את הגבינות והביצים כחצי שעה לפני ההכנה ..


  • 7

    ▪︎ נעטוף את מסגרת התבנית החיצונית ברדיד אלומיניום כדי שלא תתחמם יתר על המידה ..


  • 8

    ▪︎נשמן ב 20 גר מרגרינה ובאופן יסודי ( חשוב) את תחתית ,דפנות התבנית .


  • 9

    ▪︎ בהפרדת החלבונים ( לבן) חשוב שאפילו טיפת חלמון לא תכנס פנימה.


  • 10

    ▪︎ חשוב ליישר את פני הבלילה בעזרת פלטה וכך פני העוגה לא ייסדקו בזמן האפייה.


  • 11

    ▪︎ לשים לב לעוגה ב 15 דקות הראשונות כשחום התנור גבוה כדי שפני העוגה לא ישחימו יתר על המידה - זה קורה מהר.


  • 12

    ▪︎ סהכ זמן האפייה של העוגה - שעה ו 45 דקות..


  • 13

    ☆ מרכיבים -.


  • 14

    750 גרם גבינה לבנה 5%.


  • 15

    250 גרם גבינת שמנת 30% ( אני משתמשת בגבינת ניו יורק היא נהדרת ) .


  • 16

    1 גביע 200 גר שמנת חמוצה 15%.


  • 17

    1 ורבע כוס סוכר לבן .


  • 18

    7 ביצים L מופרדות.


  • 19

    חצי כוס קמח לבן.


  • 20

    חצי כוס קורנפלור.


  • 21

    1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל.


  • 22

    ▪︎מחממים את התנור 15 דקות מראש ל-210 מעלות- חום גבוה - תוכנית אפייה רגילה..


  • 23

    מניחים תבנית תנור על תחתית התנור וממלאים אותה ב 3-4 כוסות מי ברז .


  • 24

    ▪︎בקערה גדולה מערבבים את הגבינות והשמנת החמוצה עם 3/4 כוס סוכר מחכים 5 דקות עד להתמוססות הסוכר, וטורפים לבלילה אחידה.


  • 25

    ▪︎ טורפים פנימה את החלמונים. מוסיפים את הקמח, הקורנפלור והאינסטנט פודינג ומערבבים ממש במרץ בעזרת מטרפה עד שכל הגושים נעלמים ונקבל בלילה חלקה.


  • 26

    ▪︎במיקסר עם וו הקצפה ,מקציפים את החלבונים במהירות בינונית, עד שהתערובת השקופה הופכת לקצף לבן. .


  • 27

    מוסיפים בהדרגה חצי כוס סוכר, כף כל 10 שניות, תוך כדי הקצפה. ממשיכים להקציף אחרי הוספת כל הסוכר עד שמתקבל קצף קרמי כמו מוס, ולא “עננים” יבשים..


  • 28

    ▪︎מעבירים את הקצף בהדרגה לקערת הגבינות ומקפלים אותו בתנועות עדינות .


  • 29

    ▪︎מוזגים את הבלילה לתבנית המשומנת. הבלילה תגיע עד לגובה התבנית ,כך צריך להיות .מיישרים את פני הבלילה .


  • 30

    ▪︎מניחים את רשת התנור בשלב שני למטה בתנור ומעליה את תבנית העוגה . אופים 15 דקות, עד שפני העוגה מתחילים להשחים .


  • 31

    ▪︎מנמיכים את הטמפרטורה ל-150 מעלות ,פותחים מעט את דלת התנור כדי לעזור לו להתקרר ואופים עוד שעה וחצי עד שהעוגה קפיצית ויציבה למגע ..


  • 32

    ▪︎מכבים התנור ומשאירים העוגה בתוכו ל 30 דקות . .


  • 33

    (העוגה תופחת במהלך האפייה ובמהלך הצינון יורדת חזרה לגובה המקורי . ).


  • 34

    מצננים היטב ומאחסנים במקרר..


  • 35

    שבת שלום ♥️.


1

קלאסית , האחת והיחידה ללא סדקים,צניחות ובלאגנים ♡♡♡.


2

עוגת גבינה אפויה ,גבוהה ואוורירית ♥️ / אריאלה גולדמן .


3

▪︎ תבנית 24 סטנדרטית .


4

▪︎ כוס מידה לאפייה.


5

☆ לפני שנתחיל -.


6

▪︎נוציא אל טמפ החדר את הגבינות והביצים כחצי שעה לפני ההכנה ..


7

▪︎ נעטוף את מסגרת התבנית החיצונית ברדיד אלומיניום כדי שלא תתחמם יתר על המידה ..


8

▪︎נשמן ב 20 גר מרגרינה ובאופן יסודי ( חשוב) את תחתית ,דפנות התבנית .


9

▪︎ בהפרדת החלבונים ( לבן) חשוב שאפילו טיפת חלמון לא תכנס פנימה.


10

▪︎ חשוב ליישר את פני הבלילה בעזרת פלטה וכך פני העוגה לא ייסדקו בזמן האפייה.


11

▪︎ לשים לב לעוגה ב 15 דקות הראשונות כשחום התנור גבוה כדי שפני העוגה לא ישחימו יתר על המידה - זה קורה מהר.


12

▪︎ סהכ זמן האפייה של העוגה - שעה ו 45 דקות..


13

☆ מרכיבים -.


14

750 גרם גבינה לבנה 5%.


15

250 גרם גבינת שמנת 30% ( אני משתמשת בגבינת ניו יורק היא נהדרת ) .


16

1 גביע 200 גר שמנת חמוצה 15%.


17

1 ורבע כוס סוכר לבן .


18

7 ביצים L מופרדות.


19

חצי כוס קמח לבן.


20

חצי כוס קורנפלור.


21

1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל.


22

▪︎מחממים את התנור 15 דקות מראש ל-210 מעלות- חום גבוה - תוכנית אפייה רגילה..


23

מניחים תבנית תנור על תחתית התנור וממלאים אותה ב 3-4 כוסות מי ברז .


24

▪︎בקערה גדולה מערבבים את הגבינות והשמנת החמוצה עם 3/4 כוס סוכר מחכים 5 דקות עד להתמוססות הסוכר, וטורפים לבלילה אחידה.


25

▪︎ טורפים פנימה את החלמונים. מוסיפים את הקמח, הקורנפלור והאינסטנט פודינג ומערבבים ממש במרץ בעזרת מטרפה עד שכל הגושים נעלמים ונקבל בלילה חלקה.


26

▪︎במיקסר עם וו הקצפה ,מקציפים את החלבונים במהירות בינונית, עד שהתערובת השקופה הופכת לקצף לבן. .


27

מוסיפים בהדרגה חצי כוס סוכר, כף כל 10 שניות, תוך כדי הקצפה. ממשיכים להקציף אחרי הוספת כל הסוכר עד שמתקבל קצף קרמי כמו מוס, ולא “עננים” יבשים..


28

▪︎מעבירים את הקצף בהדרגה לקערת הגבינות ומקפלים אותו בתנועות עדינות .


29

▪︎מוזגים את הבלילה לתבנית המשומנת. הבלילה תגיע עד לגובה התבנית ,כך צריך להיות .מיישרים את פני הבלילה .


30

▪︎מניחים את רשת התנור בשלב שני למטה בתנור ומעליה את תבנית העוגה . אופים 15 דקות, עד שפני העוגה מתחילים להשחים .


31

▪︎מנמיכים את הטמפרטורה ל-150 מעלות ,פותחים מעט את דלת התנור כדי לעזור לו להתקרר ואופים עוד שעה וחצי עד שהעוגה קפיצית ויציבה למגע ..


32

▪︎מכבים התנור ומשאירים העוגה בתוכו ל 30 דקות . .


33

(העוגה תופחת במהלך האפייה ובמהלך הצינון יורדת חזרה לגובה המקורי . ).


34

מצננים היטב ומאחסנים במקרר..


35

שבת שלום ♥️.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים