לןגן

עוגת גבינה קלאסית ♥️

מאת: אריאלה גולדמן, פורסם: 03/04/2020 | 19:48
עוגת גבינה קלאסית ♥️

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. קלאסית , האחת והיחידה ללא סדקים,צניחות ובלאגנים ♡♡♡

  2. עוגת גבינה אפויה ,גבוהה ואוורירית ♥️ / אריאלה גולדמן

  3. ▪︎ תבנית 24 סטנדרטית

  4. ▪︎ כוס מידה לאפייה

  5. ☆ לפני שנתחיל -

  6. ▪︎נוציא אל טמפ החדר את הגבינות והביצים כחצי שעה לפני ההכנה .

  7. ▪︎ נעטוף את מסגרת התבנית החיצונית ברדיד אלומיניום כדי שלא תתחמם יתר על המידה .

  8. ▪︎נשמן ב 20 גר מרגרינה ובאופן יסודי ( חשוב) את תחתית ,דפנות התבנית

  9. ▪︎ בהפרדת החלבונים ( לבן) חשוב שאפילו טיפת חלמון לא תכנס פנימה

  10. ▪︎ חשוב ליישר את פני הבלילה בעזרת פלטה וכך פני העוגה לא ייסדקו בזמן האפייה

  11. ▪︎ לשים לב לעוגה ב 15 דקות הראשונות כשחום התנור גבוה כדי שפני העוגה לא ישחימו יתר על המידה - זה קורה מהר

  12. ▪︎ סהכ זמן האפייה של העוגה - שעה ו 45 דקות.

  13. ☆ מרכיבים -

  14. 750 גרם גבינה לבנה 5%

  15. 250 גרם גבינת שמנת 30% ( אני משתמשת בגבינת ניו יורק היא נהדרת )

  16. 1 גביע 200 גר שמנת חמוצה 15%

  17. 1 ורבע כוס סוכר לבן

  18. 7 ביצים L מופרדות

  19. חצי כוס קמח לבן

  20. חצי כוס קורנפלור

  21. 1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל

  22. ▪︎מחממים את התנור 15 דקות מראש ל-210 מעלות- חום גבוה - תוכנית אפייה רגילה.

  23. מניחים תבנית תנור על תחתית התנור וממלאים אותה ב 3-4 כוסות מי ברז

  24. ▪︎בקערה גדולה מערבבים את הגבינות והשמנת החמוצה עם 3/4 כוס סוכר מחכים 5 דקות עד להתמוססות הסוכר, וטורפים לבלילה אחידה

  25. ▪︎ טורפים פנימה את החלמונים. מוסיפים את הקמח, הקורנפלור והאינסטנט פודינג ומערבבים ממש במרץ בעזרת מטרפה עד שכל הגושים נעלמים ונקבל בלילה חלקה

  26. ▪︎במיקסר עם וו הקצפה ,מקציפים את החלבונים במהירות בינונית, עד שהתערובת השקופה הופכת לקצף לבן.

  27. מוסיפים בהדרגה חצי כוס סוכר, כף כל 10 שניות, תוך כדי הקצפה. ממשיכים להקציף אחרי הוספת כל הסוכר עד שמתקבל קצף קרמי כמו מוס, ולא “עננים” יבשים.

  28. ▪︎מעבירים את הקצף בהדרגה לקערת הגבינות ומקפלים אותו בתנועות עדינות

  29. ▪︎מוזגים את הבלילה לתבנית המשומנת. הבלילה תגיע עד לגובה התבנית ,כך צריך להיות .מיישרים את פני הבלילה

  30. ▪︎מניחים את רשת התנור בשלב שני למטה בתנור ומעליה את תבנית העוגה . אופים 15 דקות, עד שפני העוגה מתחילים להשחים

  31. ▪︎מנמיכים את הטמפרטורה ל-150 מעלות ,פותחים מעט את דלת התנור כדי לעזור לו להתקרר ואופים עוד שעה וחצי עד שהעוגה קפיצית ויציבה למגע .

  32. ▪︎מכבים התנור ומשאירים העוגה בתוכו ל 30 דקות .

  33. (העוגה תופחת במהלך האפייה ובמהלך הצינון יורדת חזרה לגובה המקורי . )

  34. מצננים היטב ומאחסנים במקרר.

  35. שבת שלום ♥️