אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון
בחסות:#

ספר מתכוני עוגות יום הולדת

622
צפיות

רולדות מבצק שמרים

המתכון של
רולדות מבצק שמרים

  • קטגוריהעוגות
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • 1/2 ק"ג קמח מנופה
  • 1/4 כוס שמן
  • כף מדידה שמרים יבשים
  • ביצה
  • 1/2 כוס סוכר
  • קורט מלח
  • גרידת לימון
  • 1 סוכר וניל
  • 1/2 שקית אבקת אפיה
  • 1/4 מרגרינה פלוס בטעם חמאה של וילי פוד
  • בערך כוס מדידה של מים פושרים
  • למילוי הרולדות
  • חצי קופסא של ממרח תמרים
  • 200 גר' פרג
  • כוס וחצי מים
  • כוס סוכר
  • כפית קינמון
  • 1 סוכר וניל
  • כף דבש
  • 50 גר' מרגרינה
  • 2 כפות של פירורי לחם/ פירורי ביסקוויטים
אופן ההכנה
  • 1

    בקערה מנפים את הקמח עם אבקת האפייה מוסיפים את המלח ומערבבים, מוסיפים את יתר החומרים ולבסוף מוסיפים את המים בהדרגה, אם צריך אפשר להוסיף עוד מים ללוש לבצק רך וגמיש ומעט דביק, לא צריך להוסיף קמח לאחר התפיחה הראשונה הבצק הופך להיות נוח לעבודה, לתת לתפיחה בערך כשעה עד שיכפיל את נפחו...


  • 2

    בינתיים מכינים את מילוי הפרג:.


  • 3

    בקלחת מרתיחים מים עם סוכר, מוסיפים את גרידת הלימון, הקינמון סוכר וניל והפרג מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים על אש קטנה עד שהפרג מוכן. מכבים את הגז מוסיפים את הדבש, המרגרינה ופירורי הלחם מערבבים ומניחים להצטנן..


  • 4

    אופן הכנת הרולדות: לחלק את הבצק ל-3 כדורים. כל כדור לרדד למלבן בעובי של 3-4 מ"מ. מורחים על המלבן את ממרח התמרים מפזרים מעל את האגוזים ומגלגלים לרולדה. מרדדים מלבן לעובי של 3-4 מ"מ ומורחים את מלית הפרג ומגלגלים לרולדה מניחים להתפחה בערך כשעה או עד שהן מכפילות את נפחן מורחים בביצה טרופה ואופים בחום של 170 מעלות עד שהעוגות מתייצבות ומזהיבות. מצננים מעט בטמפרטורת החדר ומגישים יוצא טעים טעים לצד קפה או תה..


1

בקערה מנפים את הקמח עם אבקת האפייה מוסיפים את המלח ומערבבים, מוסיפים את יתר החומרים ולבסוף מוסיפים את המים בהדרגה, אם צריך אפשר להוסיף עוד מים ללוש לבצק רך וגמיש ומעט דביק, לא צריך להוסיף קמח לאחר התפיחה הראשונה הבצק הופך להיות נוח לעבודה, לתת לתפיחה בערך כשעה עד שיכפיל את נפחו...


2

בינתיים מכינים את מילוי הפרג:.


3

בקלחת מרתיחים מים עם סוכר, מוסיפים את גרידת הלימון, הקינמון סוכר וניל והפרג מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים על אש קטנה עד שהפרג מוכן. מכבים את הגז מוסיפים את הדבש, המרגרינה ופירורי הלחם מערבבים ומניחים להצטנן..


4

אופן הכנת הרולדות: לחלק את הבצק ל-3 כדורים. כל כדור לרדד למלבן בעובי של 3-4 מ"מ. מורחים על המלבן את ממרח התמרים מפזרים מעל את האגוזים ומגלגלים לרולדה. מרדדים מלבן לעובי של 3-4 מ"מ ומורחים את מלית הפרג ומגלגלים לרולדה מניחים להתפחה בערך כשעה או עד שהן מכפילות את נפחן מורחים בביצה טרופה ואופים בחום של 170 מעלות עד שהעוגות מתייצבות ומזהיבות. מצננים מעט בטמפרטורת החדר ומגישים יוצא טעים טעים לצד קפה או תה..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים