אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון
בחסות:#

ספר מתכוני עוגות יום הולדת

10,191
צפיות

שמרים שוקולד וקינמונים מבצק אחד

המתכון של
שמרים שוקולד וקינמונים מבצק אחד

מושלם!

  • קטגוריהעוגות
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • קרדיט למתכון גיסתי האלופה מרילין בואצ'י
  • לבצק
  • למדוד בכוס מדידה !
  • 6 כוסות קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 6 כפות סוכר
  • 200 גרם מחמאה או נטורינה
  • 3 בצים
  • כוס וחצי מים
  • כפית מלח
  • להברשה
  • ביצה טרופה
  • שומשום לקישוט
  • למילוי שוקולד
  • 3 כפות קקאו
  • 3 כפות שוקולית
  • 3 כפות סוכר
  • רבע כפית קינמון
  • כחצי כוס שמן לערבב עד למרקם משחתי .
  • למלית קינמון
  • 30 גרם מחמאה מומסת
  • חצי כוס סוכר
  • חצי כפית קינמון
  • אגוזי מלך קצוצים
  • סירופ
  • להמיס על הגז כוס סוכר ...כוס מים ...כפית תמצית וניל .
אופן ההכנה
  • 1

    ראשית נמיס על הגז את המחמאה עם כוס מים ...לצנן שישאר חמים אך לא רותח .


  • 2

    בקערת המיקסר נכניס את הקמח..השמרים והסוכר ונערבל עם וו גיטרה לדקה ...נוסיף את המחמאה המומסת עם המים נערבל ונוסיף את הבצים בהדרגה .


  • 3

    נערבל מהירות 3 ...ונוסיף כעת את המלח ...את חצי הכוס מים נוסיף לאט לאט ...זמן לישה כ 12 דקות ! הבצק יוצא מעט דביק ורך כמו משי !! .


  • 4

    נלטף את הבצק בשמן ..נכסה עם ניילון נצמד ...נכניס למקרר ל 6 שעות ! ניתן להכין לילה לפני ולעבוד בבוקר על הצורות ..


  • 5

    נחלק את הבצק ל3 כדורים .


  • 6

    נקמח משטח עבודה ..נרדד לעלה דק ...נמרח מלית שוקולד ונשאיר את מסגרת הבצק ריקה (להידוק) .


  • 7

    כעת נחצה את הבצק לשניים...נגלגל ל 2 רולדות ונעשה צמת בורג ...כך גם מהכדור השני ...נניח על תבנית אינגליש משומנת ..נכסה במגבת לתפוח שעה .. נבריש ביצה ושומשום ונאפה 180 מעלות כ 35 דקות או עד להזהבה ...חום עליון תחתון מגש תחתון לא טורבו..


  • 8

    מהכדור האחרון נכין קינמונים .


  • 9

    נרדד את הכדור לעלה דק...נבריש מחמאה מומסת ...נפזר את הסוכר והקינמון...את האגוזים ...נגלגל לרולדה ...נחתוך חתיכות קטנות ...נניח אותם הפוכות על התבנית (שושנים) ...נתפיח כשעה ואז נבריש ביצה ושומשום ולתנור .


  • 10

    180 מעלות עד להזהבה ..


  • 11

    את הסירופ שיהיה בטמפרטורת החדר מוזגים על העוגות בעודן חמות ...ניתן להקפיא את העוגות ולהפשיר בחוץ כשעתיים לפני ההגשה ! בהצלחה אילנית ❤.


1

ראשית נמיס על הגז את המחמאה עם כוס מים ...לצנן שישאר חמים אך לא רותח .


2

בקערת המיקסר נכניס את הקמח..השמרים והסוכר ונערבל עם וו גיטרה לדקה ...נוסיף את המחמאה המומסת עם המים נערבל ונוסיף את הבצים בהדרגה .


3

נערבל מהירות 3 ...ונוסיף כעת את המלח ...את חצי הכוס מים נוסיף לאט לאט ...זמן לישה כ 12 דקות ! הבצק יוצא מעט דביק ורך כמו משי !! .


4

נלטף את הבצק בשמן ..נכסה עם ניילון נצמד ...נכניס למקרר ל 6 שעות ! ניתן להכין לילה לפני ולעבוד בבוקר על הצורות ..


5

נחלק את הבצק ל3 כדורים .


6

נקמח משטח עבודה ..נרדד לעלה דק ...נמרח מלית שוקולד ונשאיר את מסגרת הבצק ריקה (להידוק) .


7

כעת נחצה את הבצק לשניים...נגלגל ל 2 רולדות ונעשה צמת בורג ...כך גם מהכדור השני ...נניח על תבנית אינגליש משומנת ..נכסה במגבת לתפוח שעה .. נבריש ביצה ושומשום ונאפה 180 מעלות כ 35 דקות או עד להזהבה ...חום עליון תחתון מגש תחתון לא טורבו..


8

מהכדור האחרון נכין קינמונים .


9

נרדד את הכדור לעלה דק...נבריש מחמאה מומסת ...נפזר את הסוכר והקינמון...את האגוזים ...נגלגל לרולדה ...נחתוך חתיכות קטנות ...נניח אותם הפוכות על התבנית (שושנים) ...נתפיח כשעה ואז נבריש ביצה ושומשום ולתנור .


10

180 מעלות עד להזהבה ..


11

את הסירופ שיהיה בטמפרטורת החדר מוזגים על העוגות בעודן חמות ...ניתן להקפיא את העוגות ולהפשיר בחוץ כשעתיים לפני ההגשה ! בהצלחה אילנית ❤.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים