להמיס על הגז כוס סוכר ...כוס מים ...כפית תמצית וניל .
אופן ההכנה
1
ראשית נמיס על הגז את המחמאה עם כוס מים ...לצנן שישאר חמים אך לא רותח .
2
בקערת המיקסר נכניס את הקמח..השמרים והסוכר ונערבל עם וו גיטרה לדקה ...נוסיף את המחמאה המומסת עם המים נערבל ונוסיף את הבצים בהדרגה .
3
נערבל מהירות 3 ...ונוסיף כעת את המלח ...את חצי הכוס מים נוסיף לאט לאט ...זמן לישה כ 12 דקות ! הבצק יוצא מעט דביק ורך כמו משי !! .
4
נלטף את הבצק בשמן ..נכסה עם ניילון נצמד ...נכניס למקרר ל 6 שעות ! ניתן להכין לילה לפני ולעבוד בבוקר על הצורות ..
5
נחלק את הבצק ל3 כדורים .
6
נקמח משטח עבודה ..נרדד לעלה דק ...נמרח מלית שוקולד ונשאיר את מסגרת הבצק ריקה (להידוק) .
7
כעת נחצה את הבצק לשניים...נגלגל ל 2 רולדות ונעשה צמת בורג ...כך גם מהכדור השני ...נניח על תבנית אינגליש משומנת ..נכסה במגבת לתפוח שעה .. נבריש ביצה ושומשום ונאפה 180 מעלות כ 35 דקות או עד להזהבה ...חום עליון תחתון מגש תחתון לא טורבו..
8
מהכדור האחרון נכין קינמונים .
9
נרדד את הכדור לעלה דק...נבריש מחמאה מומסת ...נפזר את הסוכר והקינמון...את האגוזים ...נגלגל לרולדה ...נחתוך חתיכות קטנות ...נניח אותם הפוכות על התבנית (שושנים) ...נתפיח כשעה ואז נבריש ביצה ושומשום ולתנור .
10
180 מעלות עד להזהבה ..
11
את הסירופ שיהיה בטמפרטורת החדר מוזגים על העוגות בעודן חמות ...ניתן להקפיא את העוגות ולהפשיר בחוץ כשעתיים לפני ההגשה ! בהצלחה אילנית ❤.
1
ראשית נמיס על הגז את המחמאה עם כוס מים ...לצנן שישאר חמים אך לא רותח .
2
בקערת המיקסר נכניס את הקמח..השמרים והסוכר ונערבל עם וו גיטרה לדקה ...נוסיף את המחמאה המומסת עם המים נערבל ונוסיף את הבצים בהדרגה .
3
נערבל מהירות 3 ...ונוסיף כעת את המלח ...את חצי הכוס מים נוסיף לאט לאט ...זמן לישה כ 12 דקות ! הבצק יוצא מעט דביק ורך כמו משי !! .
4
נלטף את הבצק בשמן ..נכסה עם ניילון נצמד ...נכניס למקרר ל 6 שעות ! ניתן להכין לילה לפני ולעבוד בבוקר על הצורות ..
5
נחלק את הבצק ל3 כדורים .
6
נקמח משטח עבודה ..נרדד לעלה דק ...נמרח מלית שוקולד ונשאיר את מסגרת הבצק ריקה (להידוק) .
7
כעת נחצה את הבצק לשניים...נגלגל ל 2 רולדות ונעשה צמת בורג ...כך גם מהכדור השני ...נניח על תבנית אינגליש משומנת ..נכסה במגבת לתפוח שעה .. נבריש ביצה ושומשום ונאפה 180 מעלות כ 35 דקות או עד להזהבה ...חום עליון תחתון מגש תחתון לא טורבו..
8
מהכדור האחרון נכין קינמונים .
9
נרדד את הכדור לעלה דק...נבריש מחמאה מומסת ...נפזר את הסוכר והקינמון...את האגוזים ...נגלגל לרולדה ...נחתוך חתיכות קטנות ...נניח אותם הפוכות על התבנית (שושנים) ...נתפיח כשעה ואז נבריש ביצה ושומשום ולתנור .
10
180 מעלות עד להזהבה ..
11
את הסירופ שיהיה בטמפרטורת החדר מוזגים על העוגות בעודן חמות ...ניתן להקפיא את העוגות ולהפשיר בחוץ כשעתיים לפני ההגשה ! בהצלחה אילנית ❤.