אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

304
צפיות

קציצות עדשים כתומות

המתכון של
קציצות עדשים כתומות

קציצות קבב עדשים כתומות טעימות ובריאות בתנור

  • קטגוריהצמחוניים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 200 גר' עדשים כתומות
  • 4 שיני שום
  • חופו פטרוזיליה
  • 1/2 כוס קמח מנופה
  • כפית תבלין גראם מסאלה
  • כפית כמון
  • כפית פלפל שחור
  • מיץ מלימון אחד
  • 1/4 כפית סודה
  • כפית מלח
  • ירקות: (ניתן להשתמש בכל ירק שתבחרו)
  • כף שמן בישול
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 1 תפו"א בינוני מגורד
  • 1 גזר מגורד
  • 1/4 כרוב קצוץ
  • 1 קישוא מגורד
  • כפית מלח
  • שמן זית לריסוס על הקציצות
אופן ההכנה
  • 1

    שוטפים היטב את העדשים ומשרים במים למשך 20-25 דקות..


  • 2

    מחממים שמן במחבת שמים את הירקות עם המלח ומבשלים 5-10 דקות בערך מידי פעם מערבבים..


  • 3

    שוטפים את העדשים ומסננים מהמים..


  • 4

    במעבד מזון שמים את העדשים השטופים, שום, פטרוזיליה, קמח מנופה, גראם מסלה, פלפל שחור, כמון, מלח, מיץ לימון וסודה לשתיה טוחנים עד לקבלת עיסה אחידה..


  • 5

    שמים את העיסה בקערה ומוסיפים את הירקות המבושלים מערבבים היטב עד שכל החומרים מתאחדים..


  • 6

    מרפדים תבנית אפיה בנייר פרגמנט משמנים את הידיים וצרים קציצות קבב מסדרים בתבנית..


  • 7

    מרססים בשמן זית ואופים בתנור בחום של 180 מעלות כ-45 דקות או עד שהקבב מוכן ומקבל צבע זהוב..


1

שוטפים היטב את העדשים ומשרים במים למשך 20-25 דקות..


2

מחממים שמן במחבת שמים את הירקות עם המלח ומבשלים 5-10 דקות בערך מידי פעם מערבבים..


3

שוטפים את העדשים ומסננים מהמים..


4

במעבד מזון שמים את העדשים השטופים, שום, פטרוזיליה, קמח מנופה, גראם מסלה, פלפל שחור, כמון, מלח, מיץ לימון וסודה לשתיה טוחנים עד לקבלת עיסה אחידה..


5

שמים את העיסה בקערה ומוסיפים את הירקות המבושלים מערבבים היטב עד שכל החומרים מתאחדים..


6

מרפדים תבנית אפיה בנייר פרגמנט משמנים את הידיים וצרים קציצות קבב מסדרים בתבנית..


7

מרססים בשמן זית ואופים בתנור בחום של 180 מעלות כ-45 דקות או עד שהקבב מוכן ומקבל צבע זהוב..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים