לןגן

קציצות עדשים כתומות

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 11/07/2022 | 20:53
קציצות עדשים כתומות

תקציר המתכון: קציצות קבב עדשים כתומות טעימות ובריאות בתנור

קטגוריה: צמחוניים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. שוטפים היטב את העדשים ומשרים במים למשך 20-25 דקות.

  2. מחממים שמן במחבת שמים את הירקות עם המלח ומבשלים 5-10 דקות בערך מידי פעם מערבבים.

  3. שוטפים את העדשים ומסננים מהמים.

  4. במעבד מזון שמים את העדשים השטופים, שום, פטרוזיליה, קמח מנופה, גראם מסלה, פלפל שחור, כמון, מלח, מיץ לימון וסודה לשתיה טוחנים עד לקבלת עיסה אחידה.

  5. שמים את העיסה בקערה ומוסיפים את הירקות המבושלים מערבבים היטב עד שכל החומרים מתאחדים.

  6. מרפדים תבנית אפיה בנייר פרגמנט משמנים את הידיים וצרים קציצות קבב מסדרים בתבנית.

  7. מרססים בשמן זית ואופים בתנור בחום של 180 מעלות כ-45 דקות או עד שהקבב מוכן ומקבל צבע זהוב.