- קטגוריהצמחוניים
- כשרותכשר פרווה
- דרגת קושיקל
- כשרות: כשר פרווה
- דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
-
-
-
כוס עדשים ירוקות (השתמשתי עם כוס מדידה) מבושלים עד לריכוך
-
-
-
-
-
-
-
-
-
אופן ההכנה
-
1
חותכים את הכרישה לטבעות דקות..
-
2
בסיר רחב מטגנים את הכרישה עם שמן קנולה במך 5 דקות. מוסיפים את הגזר ומערבבים..
-
3
סוגרים את המכסה מנמיכים להבה ומבשלים א הגזר עד שהוא מתרכך. חשוב לערבב מידי פעם..
-
4
מעבירים את הגזר והכרישה המטוגנים לקערה גדולה..
-
5
מוסיפים את הירק הקצוץ לקערה..
-
6
מסננים את העדשים מהנוזלים ומוסיפים לקערה. מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב..
-
7
מחממים תנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית אפיה בנייר אפייה..
-
8
יוצרים קציצות מהתערובת עם ידיים רטובות ומניחים על נייר האפייה, מברישים בשמן ואופים במשך 20 דקות .
-
9
או עד שהקציצות זהובות ויציבות..
-
10
אם רוצים אפשר לטגן את הקציצות משני הצדדים עד להזהבה..
-
11
אני העדפתי אפוי..
1
חותכים את הכרישה לטבעות דקות..
2
בסיר רחב מטגנים את הכרישה עם שמן קנולה במך 5 דקות. מוסיפים את הגזר ומערבבים..
3
סוגרים את המכסה מנמיכים להבה ומבשלים א הגזר עד שהוא מתרכך. חשוב לערבב מידי פעם..
4
מעבירים את הגזר והכרישה המטוגנים לקערה גדולה..
5
מוסיפים את הירק הקצוץ לקערה..
6
מסננים את העדשים מהנוזלים ומוסיפים לקערה. מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב..
7
מחממים תנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית אפיה בנייר אפייה..
8
יוצרים קציצות מהתערובת עם ידיים רטובות ומניחים על נייר האפייה, מברישים בשמן ואופים במשך 20 דקות .
9
או עד שהקציצות זהובות ויציבות..
10
אם רוצים אפשר לטגן את הקציצות משני הצדדים עד להזהבה..
11
אני העדפתי אפוי..
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים