אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

903
צפיות

קציצות עדשים עם כרישה וגזר

המתכון של
קציצות עדשים עם כרישה וגזר

קציצות טעימות ובריאות

  • קטגוריהצמחוניים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • כף שמן קנולה
  • 1 יחידה כרישה, החלק הלבן
  • 2 גזרים מגורדים
  • כוס עדשים ירוקות (השתמשתי עם כוס מדידה) מבושלים עד לריכוך
  • פטרוזיליה קצוצה
  • כוסברה קצוצה
  • נענע קצוצה
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 4 כפות פירורי לחם
  • 3 ביצי
  • פפריקה מתוקה
  • מלח
  • פלפל שחור
אופן ההכנה
  • 1

    חותכים את הכרישה לטבעות דקות..


  • 2

    בסיר רחב מטגנים את הכרישה עם שמן קנולה במך 5 דקות. מוסיפים את הגזר ומערבבים..


  • 3

    סוגרים את המכסה מנמיכים להבה ומבשלים א הגזר עד שהוא מתרכך. חשוב לערבב מידי פעם..


  • 4

    מעבירים את הגזר והכרישה המטוגנים לקערה גדולה..


  • 5

    מוסיפים את הירק הקצוץ לקערה..


  • 6

    מסננים את העדשים מהנוזלים ומוסיפים לקערה. מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב..


  • 7

    מחממים תנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית אפיה בנייר אפייה..


  • 8

    יוצרים קציצות מהתערובת עם ידיים רטובות ומניחים על נייר האפייה, מברישים בשמן ואופים במשך 20 דקות .


  • 9

    או עד שהקציצות זהובות ויציבות..


  • 10

    אם רוצים אפשר לטגן את הקציצות משני הצדדים עד להזהבה..


  • 11

    אני העדפתי אפוי..


1

חותכים את הכרישה לטבעות דקות..


2

בסיר רחב מטגנים את הכרישה עם שמן קנולה במך 5 דקות. מוסיפים את הגזר ומערבבים..


3

סוגרים את המכסה מנמיכים להבה ומבשלים א הגזר עד שהוא מתרכך. חשוב לערבב מידי פעם..


4

מעבירים את הגזר והכרישה המטוגנים לקערה גדולה..


5

מוסיפים את הירק הקצוץ לקערה..


6

מסננים את העדשים מהנוזלים ומוסיפים לקערה. מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב..


7

מחממים תנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית אפיה בנייר אפייה..


8

יוצרים קציצות מהתערובת עם ידיים רטובות ומניחים על נייר האפייה, מברישים בשמן ואופים במשך 20 דקות .


9

או עד שהקציצות זהובות ויציבות..


10

אם רוצים אפשר לטגן את הקציצות משני הצדדים עד להזהבה..


11

אני העדפתי אפוי..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים