לןגן

קציצות עדשים עם כרישה וגזר

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 20/10/2020 | 19:50
קציצות עדשים עם כרישה וגזר

תקציר המתכון: קציצות טעימות ובריאות

קטגוריה: צמחוניים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. חותכים את הכרישה לטבעות דקות.

  2. בסיר רחב מטגנים את הכרישה עם שמן קנולה במך 5 דקות. מוסיפים את הגזר ומערבבים.

  3. סוגרים את המכסה מנמיכים להבה ומבשלים א הגזר עד שהוא מתרכך. חשוב לערבב מידי פעם.

  4. מעבירים את הגזר והכרישה המטוגנים לקערה גדולה.

  5. מוסיפים את הירק הקצוץ לקערה.

  6. מסננים את העדשים מהנוזלים ומוסיפים לקערה. מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב.

  7. מחממים תנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית אפיה בנייר אפייה.

  8. יוצרים קציצות מהתערובת עם ידיים רטובות ומניחים על נייר האפייה, מברישים בשמן ואופים במשך 20 דקות

  9. או עד שהקציצות זהובות ויציבות.

  10. אם רוצים אפשר לטגן את הקציצות משני הצדדים עד להזהבה.

  11. אני העדפתי אפוי.