50 עלי גפן גדולים טריים ( אם אין טריים מצנצנת שימורים)
כוס אורז
כפית וחצי בהרט עירקי
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית מלח
2 כפות שמן זית
3 עגבניות פרוסות
2 בצלים פרוסים
אופן ההכנה
0
משרים את האוורז חצי שעה במים רותחים. .
1
חולטים את עלי הגפן חליטה קצרה של מספר שניות ,עד שמשנים צבע , בתוך מים רותחים ומוציאים . .
2
מכינים את חומרי המלית : .
3
מסננים את האורז ומערבבים אותו עם התבלינים והשמן. .
4
פורסים את עלי הגפן כאשר הצד המחוספס כלפי מעלה מניחים בקצה כפית וחצי אורז מקפלים משני הצדדים כלפי פנים ומגלגלים. .
5
מניחים בתחתית הסיר בצל פרוס מעליו עגבניןת ומעט עלי גפן פרוסים . מסדרים מעל את עלי הגפן המגולגלים . ממלאים במים רותחים עם כפית מלח עד לגובה העלים ומבשלים על אש נמוכה כשעה. בתאבון ובהצלחה 🙏❤️ מדי..
0
משרים את האוורז חצי שעה במים רותחים. .
1
חולטים את עלי הגפן חליטה קצרה של מספר שניות ,עד שמשנים צבע , בתוך מים רותחים ומוציאים . .
2
מכינים את חומרי המלית : .
3
מסננים את האורז ומערבבים אותו עם התבלינים והשמן. .
4
פורסים את עלי הגפן כאשר הצד המחוספס כלפי מעלה מניחים בקצה כפית וחצי אורז מקפלים משני הצדדים כלפי פנים ומגלגלים. .
5
מניחים בתחתית הסיר בצל פרוס מעליו עגבניןת ומעט עלי גפן פרוסים . מסדרים מעל את עלי הגפן המגולגלים . ממלאים במים רותחים עם כפית מלח עד לגובה העלים ומבשלים על אש נמוכה כשעה. בתאבון ובהצלחה 🙏❤️ מדי..