אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

3,307
צפיות

לזניית חצילים וסלט שורשים

המתכון של
לזניית חצילים וסלט שורשים

מתכון של רונה אבן מתוך תכנית הבישול של אמהות מבשלות ביחד בערוץ 24!

  • קטגוריהצמחוניים
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • ללזניה
  • 1 גביע קוטג' - של טרה
  • 1 גביע גבינה לבנה 5% - של טרה
  • 1 גביע גבינת קרם שמנת טבעי 5% - של טרה
  • 3 כפות גדושות קוואקר
  • 2 חצילים בינוניים
  • 4 פרוסות גבינה צהובה 15% - של טרה
  • 3 ביצים
  • רסק עגבניות קטן
  • אורגנו מלח פלפל
  • שמן זית
  • לסלט שורשים
  • 2 סלק
  • 2 גזר
  • 1 קולורבי
  • פטרוזיליה
  • שמן שומשום
  • שומשום - של קלית גת
  • מיץ לימון
  • מלח, פלפל
  • חמוציות - של קלית גת
  • שקדים - של קלית גת
אופן ההכנה
  • 1

    אופן ההכנה:.


  • 2

    לחתוך את החצילים לרצועות בעובי סנטימטר ולמרוח בשמן זית וקצת מלח.


  • 3

    לאפות כ 15 דקות (עד השחמה) את החצילים עם תרסיס שמן זית ומעט מלח .


  • 4

    במקביל להכין את תערובת הגבינות: לערבב יחד את הגבינות, ביצים, קוואקר.


  • 5

    והתבלינים בקערה, ליצור תערובת אחידה. .


  • 6

    בתבנית פיירקס לסדר שכבה של חצילים .


  • 7

    מעליהם לשפוך את מחצית מתערובת הגבינות .


  • 8

    מעל הגבינות למרוח את רסק העגבניות (ניתן למהול עם מעט מים) .


  • 9

    ולסדר שכבה של גבינה צהובה ושוב....


  • 10

    חצילים, מעל גבינה, מעל רסק עגבניות וגבינה צהובה. .


  • 11

    להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות לכחצי שעה (או עד שמשחים) .


  • 12

    לסלט: .


  • 13

    לחתוך את הירקות למקלות ולקצוץ פטרוזיליה.


  • 14

    לתבל בלימון, שמן שומשום ותבלינים .


  • 15

    לפזר מעל חמוציות ושקדים ולערבב.


1

אופן ההכנה:.


2

לחתוך את החצילים לרצועות בעובי סנטימטר ולמרוח בשמן זית וקצת מלח.


3

לאפות כ 15 דקות (עד השחמה) את החצילים עם תרסיס שמן זית ומעט מלח .


4

במקביל להכין את תערובת הגבינות: לערבב יחד את הגבינות, ביצים, קוואקר.


5

והתבלינים בקערה, ליצור תערובת אחידה. .


6

בתבנית פיירקס לסדר שכבה של חצילים .


7

מעליהם לשפוך את מחצית מתערובת הגבינות .


8

מעל הגבינות למרוח את רסק העגבניות (ניתן למהול עם מעט מים) .


9

ולסדר שכבה של גבינה צהובה ושוב....


10

חצילים, מעל גבינה, מעל רסק עגבניות וגבינה צהובה. .


11

להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות לכחצי שעה (או עד שמשחים) .


12

לסלט: .


13

לחתוך את הירקות למקלות ולקצוץ פטרוזיליה.


14

לתבל בלימון, שמן שומשום ותבלינים .


15

לפזר מעל חמוציות ושקדים ולערבב.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים