אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

1,000
צפיות

לביבות לחנוכה טעימות ומושלמות

המתכון של
לביבות לחנוכה טעימות ומושלמות

אין כמו לביבות לחנוכה טעימות ממש קל

  • קטגוריהצמחוניים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 10 תפו"א קלופים
  • 1 בצל
  • 3 שיני שום
  • 2 גזרים גדולים
  • חצי צרור פטרוזיליה
  • 5 ביצים
  • 2 כפיות מלאות של פפריקה טוניסאית מתוקה
  • כפית וחצי פלפל שחור
  • כף מלח
  • 1/4 כוס קמח מנופה
  • שמן לטיגון הלביבות
אופן ההכנה
  • 1

    קולפים את תפוחי האדמה, הגזר, השום והבצלים ושוטפים אותם..


  • 2

    מגררים דק מאוד, רצוי במעבד מזון עם מגררת עדינה..


  • 3

    קוצצים את הפטרוזליה, סוחטים את תפוחי האדמה עם הגזר והבצל במסננת הניצבת על קערה. מניחים לעמוד 5 דקות..


  • 4

    מערבבים את תפוחי האדמה המרוסקים, הגזר, הבצל, השום הפטרוזיליה הקצוצה והביצים, מוסיפים מלח, פפריקה טוניסאית מתוקה ופלפל שחור. מוסיפים את הקמח המנופה ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה..


  • 5

    מטגנים לביבות מוארכות בשמן חם בגובה סנטימטר: שמים כף גדושה מהתערובת בשמן החם ומשטחים אותה בגב הכף. מזהיבים, הופכים, ושוב מזהיבים. שמים על נייר סופג לספיגת עודפי השמן..


1

קולפים את תפוחי האדמה, הגזר, השום והבצלים ושוטפים אותם..


2

מגררים דק מאוד, רצוי במעבד מזון עם מגררת עדינה..


3

קוצצים את הפטרוזליה, סוחטים את תפוחי האדמה עם הגזר והבצל במסננת הניצבת על קערה. מניחים לעמוד 5 דקות..


4

מערבבים את תפוחי האדמה המרוסקים, הגזר, הבצל, השום הפטרוזיליה הקצוצה והביצים, מוסיפים מלח, פפריקה טוניסאית מתוקה ופלפל שחור. מוסיפים את הקמח המנופה ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה..


5

מטגנים לביבות מוארכות בשמן חם בגובה סנטימטר: שמים כף גדושה מהתערובת בשמן החם ומשטחים אותה בגב הכף. מזהיבים, הופכים, ושוב מזהיבים. שמים על נייר סופג לספיגת עודפי השמן..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים