אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

2,608
צפיות

קציצות עדשים כתומות בתנור

המתכון של
קציצות עדשים כתומות בתנור

קציצות טעימות בריאות וקלות להכנה

  • קטגוריהצמחוניים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • כוס עדשים כתומים (כוס חד פעמי חם)
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 תפו"א מגורד
  • 1 קישוא מגורד
  • 1 גזר מגורד
  • 2 ביצים
  • 3 שיני שום קצוצות
  • כפית כמון
  • חצי כפית כורכום
  • חצי כפית פלפל שחור
  • 2 כפיות פפריקה טוניסאית מתוקה
  • כפית מלח
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 3 כפות קואקר
אופן ההכנה
  • 1

    מנקים את העדשים ומשרים אותם במים רותחים בקערה מכוסה למשך שעתיים..


  • 2

    בקערה שמים את תפו"א מגורד, קישוא מגורד, גזר מגורד, בצל ושום קצוצים מערבבים, מסננים את העדשים ומוסיפים לעיסת הירקות מוסיפים ביצים, תבלינים, פירורי לחם וקואקר ומערבבים לעיסה אחידה..


  • 3

    מרפדים תבנית בנייר אפיה משומנת מעט מכינים קציצות ומסדרים בתבנית האפייה..


  • 4

    אופים בחום של 15-180 מעלות עד שהקציצות מקבלות גוון זהוב, הופכים את הקציצות וממשיכים לאפות עד לקבלת גוון זהוב בערך חציה שעה..


  • 5

    מגישים עם סלט ירקות טחינה ומתענגים. .


1

מנקים את העדשים ומשרים אותם במים רותחים בקערה מכוסה למשך שעתיים..


2

בקערה שמים את תפו"א מגורד, קישוא מגורד, גזר מגורד, בצל ושום קצוצים מערבבים, מסננים את העדשים ומוסיפים לעיסת הירקות מוסיפים ביצים, תבלינים, פירורי לחם וקואקר ומערבבים לעיסה אחידה..


3

מרפדים תבנית בנייר אפיה משומנת מעט מכינים קציצות ומסדרים בתבנית האפייה..


4

אופים בחום של 15-180 מעלות עד שהקציצות מקבלות גוון זהוב, הופכים את הקציצות וממשיכים לאפות עד לקבלת גוון זהוב בערך חציה שעה..


5

מגישים עם סלט ירקות טחינה ומתענגים. .


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים