אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

2,113
צפיות

גרנולה מלוחה ביתית אפוייה בעשבי תיבול - בריאות

המתכון של
גרנולה מלוחה ביתית אפוייה בעשבי תיבול - בריאות

גרנולה נפלאה ללא סוכרים, שמרגישה לנו כאילו אכלנו מלוא הפה פיצוחים. פצצת בריאות טעימה עם מעט שמן זית ועשבי תיבול ריחניים

  • קטגוריהצמחוניים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • המצרכים ל-2.25 ליטר גרנולה
  • 6 כוסות קוואקר מלא (800 גרם)
  • 8 כפות צ'יה
  • 4 כפיות גדושות מלח דק
  • 4 כפיות אורגנו יבש
  • 2 כפיות תימין יבש
  • במעבד מזון לקצוץ גס כוס מעורבת של - אגוזי מלך + אגוזי ברזיל + שקדים
  • 1/2 כוס צנוברים
  • 1/2 כוס גרעיני חמניות
  • 1/2 כוס גרעיני דלעת
  • 1/2 כוס זרעי שומשום מלא
  • 1/2 כוס שמן זית
אופן ההכנה
  • 1

    לערבב הכל ולהניח בתבנית עם נייר אפיה .


  • 2

    לחמם תנור ל-200 מעלות.


  • 3

    לאפות באמצע התנור משך 8 דקות, או עד הזהבה טובה.


  • 4

    לערבב ולאפות עוד 5 דקות עד הזהבה טובה.


  • 5

    לערבב שוב ולהוסיף עוד 5 דקות אפייה, אך להישמר מחריכה !!!.


  • 6

    לקרר ולאחסן בצנצנת סגורה.


  • 7

    ניתן לאחסן במקפיא לחודשיים-שלושה.


  • 8

    פזרו אותה על סלט במקום לחם, או סתם נשנשו אותה עם גבינת קוטג' ותיהנו. טעם ה"פיצוחים" הנפלא הוא תוצאה של השחמה טובה, אך יש להיזהר מחריכה. .


  • 9

    המתכון הנפלא נשען על זה של אורלי פלאי-ברונשטיין ושי לי ליפא אנג'ל מתוך "המטבח הבריא של על השולחן". .


1

לערבב הכל ולהניח בתבנית עם נייר אפיה .


2

לחמם תנור ל-200 מעלות.


3

לאפות באמצע התנור משך 8 דקות, או עד הזהבה טובה.


4

לערבב ולאפות עוד 5 דקות עד הזהבה טובה.


5

לערבב שוב ולהוסיף עוד 5 דקות אפייה, אך להישמר מחריכה !!!.


6

לקרר ולאחסן בצנצנת סגורה.


7

ניתן לאחסן במקפיא לחודשיים-שלושה.


8

פזרו אותה על סלט במקום לחם, או סתם נשנשו אותה עם גבינת קוטג' ותיהנו. טעם ה"פיצוחים" הנפלא הוא תוצאה של השחמה טובה, אך יש להיזהר מחריכה. .


9

המתכון הנפלא נשען על זה של אורלי פלאי-ברונשטיין ושי לי ליפא אנג'ל מתוך "המטבח הבריא של על השולחן". .


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים