אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

2,729
צפיות

שקשוקה ירוקה של מנגולד, תרד וגבינות

המתכון של
שקשוקה ירוקה של מנגולד, תרד וגבינות

שקשוקה טעימה ויפהפייה שמתאימה בול לאביב

  • קטגוריהצמחוניים
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • צרור עלי מנגולד טריים
  • שקית עלי תרד טריים או 5 מדליוני תרד קפוא
  • בצל גדול
  • 4 ביצים
  • קוביות גבינה בולגרית
  • פסטו דורות
  • שום דורות
  • יין לבן
  • שמנת לבישול או שמנת מתוקה
  • מלח, פלפל, פפריקה, אגוז מוסקט
  • שמן זית
אופן ההכנה
  • 1

    קוצצים את הבצל דק ומכניסים למחבת גדולה עם שמן זית, עד שמתחיל להתרכך, אבל לא משחים. בינתיים קוצצים את עלי המנגולד דק (רק החלק הירוק) ומוסיפים אותם לבצל יחד עם השום, הפטרוזיליה והתבלינים. מבשלים כ-5-6 דקות ומוסיפים את היין הלבן ואחרי עוד 5 דקות את השמנת. ברגע שהתערובת מתחילה לבעבע שוברים פנימה בזהירות את הביצים ומוסיפים את קוביות הבולגרית. ממשיכים לבשל עד שהחלבון נעשה מוצק והחלמון מגיע לרמת הבישול המועדפת עליכם (אני אוהבת אותו קצת נוזלי). .


1

קוצצים את הבצל דק ומכניסים למחבת גדולה עם שמן זית, עד שמתחיל להתרכך, אבל לא משחים. בינתיים קוצצים את עלי המנגולד דק (רק החלק הירוק) ומוסיפים אותם לבצל יחד עם השום, הפטרוזיליה והתבלינים. מבשלים כ-5-6 דקות ומוסיפים את היין הלבן ואחרי עוד 5 דקות את השמנת. ברגע שהתערובת מתחילה לבעבע שוברים פנימה בזהירות את הביצים ומוסיפים את קוביות הבולגרית. ממשיכים לבשל עד שהחלבון נעשה מוצק והחלמון מגיע לרמת הבישול המועדפת עליכם (אני אוהבת אותו קצת נוזלי). .


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים