אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני מרקים

6,801
צפיות

מרק גריסים וירקות

המתכון של
מרק גריסים וירקות

מחמם את הנפש ואת הגוף

  • קטגוריהמרקים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 3 כפות שמן לטיגון
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 1 כוס גריסים שטופות ומסוננות
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1 גבעול סלרי קצוץ
  • 1 גזר בינוני חתוך לקוביות קטנות
  • 1 תפו''א חתוך לקוביות קטנות
  • 1 קישוא חתוך לקוביות קטנות
  • תיבול: כף גדושה אבקת מרק עוף, חצי כפית כורכום, כפית חוויאג' למרק (לא חובה)
  • מעט פלפל שחור ומעט מלח
  • מים רותחים
  • חצי צרור פטרוזיליה קצוצה עם עלי סלרי קצוצים של הגבעול שקצצנו
אופן ההכנה
  • 1

    בסיר מרק מטגנים בשמן את הבצל עד הזהבה..


  • 2

    מוסיפים שום, גריסים ואת שאר הירקות חוץ מהפטרוזיליה ועלי הסלרי הקצוצים..


  • 3

    מערבבים היטב ומטגנים עוד כ- 3 דק'..


  • 4

    מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים היטב..


  • 5

    מוסיפים מים רותחים עד שני שליש מהסיר ונותנים רתיחה נוספת..


  • 6

    מנמיכים את האש ומבשלים 40 דק'..


  • 7

    מוסיפים את עלי הסלרי והפטרוזיליה הקצוצים ומבשלים עוד כ- 5 דק'..


  • 8

    טועמים ומתקנים תיבול (הוספת מלח או פלפל).


  • 9

    אם המרק סמיך מדי מוסיפים מים רותחים ♥.


1

בסיר מרק מטגנים בשמן את הבצל עד הזהבה..


2

מוסיפים שום, גריסים ואת שאר הירקות חוץ מהפטרוזיליה ועלי הסלרי הקצוצים..


3

מערבבים היטב ומטגנים עוד כ- 3 דק'..


4

מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים היטב..


5

מוסיפים מים רותחים עד שני שליש מהסיר ונותנים רתיחה נוספת..


6

מנמיכים את האש ומבשלים 40 דק'..


7

מוסיפים את עלי הסלרי והפטרוזיליה הקצוצים ומבשלים עוד כ- 5 דק'..


8

טועמים ומתקנים תיבול (הוספת מלח או פלפל).


9

אם המרק סמיך מדי מוסיפים מים רותחים ♥.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים