אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני סלטים

1,521
צפיות

סלט קינואה

המתכון של
סלט קינואה

סלט טעים מאוד ותודה למיכל יפה על המתכון המוצלח

  • קטגוריהסלטים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 3/4 כוס קינואה
  • 4 גזרים מגוררים בפומפייה עבה
  • 1/2 צרור שמיר קצוץ דק
  • 1/2 צרור צרור פטרוזיליה קצוצה דק
  • 1/2 צרור צרור עירית קצוצה דק
  • 200 גר' אגוזי קשיו טבעיים קלויים ללא שמן
  • 6 כפות רוטב סויה
  • 1 מיץ מלימון אחד
  • 4 כפות שמן זית
  • קורט מלח, פלפל לבן
אופן ההכנה
  • 1

    לגרר את הגזר בפומפייה עבה, או במעבד מזון עם פומפייה עבה..


  • 2

    לטגן בסיר רחב את אגוזי הקשיו ללא שמן עד שהם משחימים. להוציא את האגוזים מהסיר לכלי או צנצנת.


  • 3

    באותו סיר לטגן עם מעט שמן את הגזר עד שמשנה את צבעו לכתום זרחני..


  • 4

    להוסיף לסיר את הקינואה, לערבב עם הגזר ולהמשיך ולטגן מספר דקות ..


  • 5

    להוסיף לסיר כוס וחצי מים, להביא לרתיחה ולבשל עד שכל המים יספגו. להוריד את הסיר מהכיריים..


  • 6

    בתום הבישול להוסיף את הפטרוזיליה העירית והשמיר, את רוטב הסויה, הלימון, השמן ושאר התבלינים. טועמים ומשפרים טעמים..


  • 7

    מעט לפני ההגשה מוסיפים את אגוזי הקשיו הקלויים והחצויים..


1

לגרר את הגזר בפומפייה עבה, או במעבד מזון עם פומפייה עבה..


2

לטגן בסיר רחב את אגוזי הקשיו ללא שמן עד שהם משחימים. להוציא את האגוזים מהסיר לכלי או צנצנת.


3

באותו סיר לטגן עם מעט שמן את הגזר עד שמשנה את צבעו לכתום זרחני..


4

להוסיף לסיר את הקינואה, לערבב עם הגזר ולהמשיך ולטגן מספר דקות ..


5

להוסיף לסיר כוס וחצי מים, להביא לרתיחה ולבשל עד שכל המים יספגו. להוריד את הסיר מהכיריים..


6

בתום הבישול להוסיף את הפטרוזיליה העירית והשמיר, את רוטב הסויה, הלימון, השמן ושאר התבלינים. טועמים ומשפרים טעמים..


7

מעט לפני ההגשה מוסיפים את אגוזי הקשיו הקלויים והחצויים..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים