אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני סלטים

2,710
צפיות

סלט עדשים ובורגול

המתכון של
סלט עדשים ובורגול

מתכוון לסלט בריא מזין ומדביע ובעיקר אוכל בריא שניתן לקחת לעבודה /ללימודים

  • קטגוריהסלטים
  • מספר מנות5 מנות
  • זמן הכנה1 שעות
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • קטגוריה: סלטים
  • זמן הכנה: 1 שעות
  • כשרות: כשר פרווה
  • מספר מנות: 5 מנות
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 270 גרם בורגול עבה
  • 220 גרם עדשים שחורות קטנות
  • 1 יחידה פלפל כתום
  • 1 יחידה פלפל ירוק
  • 1 יחידה פלפל אדום
  • 0.5 יחידה בצל סגול
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 חופן מלח
  • 1 חופן פלפל שחור
אופן ההכנה
  • 1

    השרו את העדשים כשעתיים (לא חובה). .


  • 2

    בשלו את העדשים במים פי שתיים מגובה העדשים כ20 דקות עד שהן רכות ומוכנות. חשוב: לא להוסיף מלח למים.


  • 3

    סננו את העדשים מהמים.


  • 4

    בסיר נוסף הרתיחו שתי כוסות מים יחד עם הבורגול וכפית מלח.


  • 5

    כשהמים רותחים הורידו את האש ובשלו כ10 דקות עד שכל המים יעלמו.


  • 6

    הורידו מאש, כסו במגבת ומעליה שימו את המכסה.


  • 7

    קצצו דק את הפלפלים וחצי בצל סגול .


  • 8

    כשאר העדשים והבורגול קרים. ערבבו הכל יחד עם מעט שמן זית, מלח ופלפל .


  • 9

    בתאבון .


1

השרו את העדשים כשעתיים (לא חובה). .


2

בשלו את העדשים במים פי שתיים מגובה העדשים כ20 דקות עד שהן רכות ומוכנות. חשוב: לא להוסיף מלח למים.


3

סננו את העדשים מהמים.


4

בסיר נוסף הרתיחו שתי כוסות מים יחד עם הבורגול וכפית מלח.


5

כשהמים רותחים הורידו את האש ובשלו כ10 דקות עד שכל המים יעלמו.


6

הורידו מאש, כסו במגבת ומעליה שימו את המכסה.


7

קצצו דק את הפלפלים וחצי בצל סגול .


8

כשאר העדשים והבורגול קרים. ערבבו הכל יחד עם מעט שמן זית, מלח ופלפל .


9

בתאבון .


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים