לןגן

סלט עדשים ובורגול

מאת: נוי יוגב, פורסם: 02/05/2015 | 13:11
סלט עדשים ובורגול

תקציר המתכון: מתכוון לסלט בריא מזין ומדביע ובעיקר אוכל בריא שניתן לקחת לעבודה /ללימודים

קטגוריה: סלטים, מספר מנות: 5, זמן הכנה: 1 שעות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. השרו את העדשים כשעתיים (לא חובה).

  2. בשלו את העדשים במים פי שתיים מגובה העדשים כ20 דקות עד שהן רכות ומוכנות. חשוב: לא להוסיף מלח למים

  3. סננו את העדשים מהמים

  4. בסיר נוסף הרתיחו שתי כוסות מים יחד עם הבורגול וכפית מלח

  5. כשהמים רותחים הורידו את האש ובשלו כ10 דקות עד שכל המים יעלמו

  6. הורידו מאש, כסו במגבת ומעליה שימו את המכסה

  7. קצצו דק את הפלפלים וחצי בצל סגול

  8. כשאר העדשים והבורגול קרים. ערבבו הכל יחד עם מעט שמן זית, מלח ופלפל

  9. בתאבון