אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני סלטים

215
צפיות

סלט חצילים פיקנטי

המתכון של
סלט חצילים פיקנטי

סלט טעים מאוד. קרדיט למתכון של צביה אורן

  • קטגוריהסלטים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 2 חצילים קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1 בצל פרוס
  • 5 עגבניות חתוכות בקוביות
  • 6 שיני שום פרוסים
  • 2 פלפלים ירוקים חריפים
  • או פלפל אדום חריף
  • 1 כף פפריקה אדומה מתוקה
  • 1 כפית שטוחה מלח ורוד הימלאיה
  • 1/2 כף אבקת מרק
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/4 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
  • 1

    מקלפים את החצילים וחותכים לקוביות.


  • 2

    מכניסים לסיר עם מים חמים ומבשלים עד לריכוך קל, ועד שקוביות החציל הפכו לצבע אפרפר.


  • 3

    מורידים מהאש, מסננים היטב ושמים בצד.


  • 4

    במחבת גדולה ורחבה, מזהיבים את הבצל עד להזהבה קלה.


  • 5

    מוסיפים את העגבניות עד לריכוך, ועם המזלג מועכים מעט.


  • 6

    מוסיפים את טבעות הפלפל הירוק החריף, וממשיכים לטגן - אני לא הוספתי.


  • 7

    מוסיפים את החצילים המבושלים, מערבבים, מוסיפים תבלינים.


  • 8

    להמשיך לבשל ולערבב בעדינות, הכל מתבשל ברוטב וסופג טעמים. לטעום ולשפר טעמים.


  • 9

    ניתן להוסיף עוד קופסא קטנה של רסק עגבניות - אני לא הוספתי.


  • 10

    מקררים ומאחסנים במקרר. אפשר להגיש חם או קר.


1

מקלפים את החצילים וחותכים לקוביות.


2

מכניסים לסיר עם מים חמים ומבשלים עד לריכוך קל, ועד שקוביות החציל הפכו לצבע אפרפר.


3

מורידים מהאש, מסננים היטב ושמים בצד.


4

במחבת גדולה ורחבה, מזהיבים את הבצל עד להזהבה קלה.


5

מוסיפים את העגבניות עד לריכוך, ועם המזלג מועכים מעט.


6

מוסיפים את טבעות הפלפל הירוק החריף, וממשיכים לטגן - אני לא הוספתי.


7

מוסיפים את החצילים המבושלים, מערבבים, מוסיפים תבלינים.


8

להמשיך לבשל ולערבב בעדינות, הכל מתבשל ברוטב וסופג טעמים. לטעום ולשפר טעמים.


9

ניתן להוסיף עוד קופסא קטנה של רסק עגבניות - אני לא הוספתי.


10

מקררים ומאחסנים במקרר. אפשר להגיש חם או קר.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים