אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני סלטים

303
צפיות

סלט כרובית עם עשבי תיבול ופיסטוקים ברוטב תפוזים

המתכון של
סלט כרובית עם עשבי תיבול ופיסטוקים ברוטב תפוזים

  • קטגוריהסלטים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • מצרכים
  • 1/2 כרובית טרייה (לא מבושלת)
  • 1/2 צרור עלי כוסברה
  • 1/4 צרור עלי פטרוזיליה
  • 1/2 צרור עירית או 4 ענפי בצל ירוק
  • 2/3 כוס גרגירי רימון
  • 1/2 כוס חמוציות או אוכמניות מיובשות
  • 1/2 כוס פיסטוקים קלויים
  • 1/2 כוס שקדים פרוסים או גפרורי שקדים
  • לרוטב
  • 1/2 פלפל צ’ילי
  • 3-4 כפות רוטב צ’ילי מתוק
  • 5 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית אבקת שום או שום גבישי
  • 1 כפית פטרוזיליה מיובשת או נענע מיובשת
  • 2 כפות שומשום
  • 1 כפית שטוחה חרדל דיז’ון
  • 1/2 כוס סחוט תפוזים – פריגת
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
  • 1

    הערות ושדרוגים.


  • 2

    – ניתן להכין את הסלט בנפרד ואת הרוטב בנפרד ולשמור במקרר כמה שעות. לפני ההגשה מערבבים יחד ומגישים..


  • 3

    – אם אין לכם פטרוזיליה מיובשת או נענע מיובשת אפשר לוותר עליהם..


  • 4

    – אם אתם לא אוהבים כוסברה או פטרוזיליה אפשר לוותר. אבל חשוב שיהיה פה מספיק ירק אז תחזקו בבצל ירוק או עירית..


  • 5

    – גרגירי רימון אפשר לרכוש בסופר או אצל הירקן כשהם כבר קלופים. אם אתם לא מוצאים אפשר לוותר אם כי נסו למצוא, זה מאוד מוסיף..


  • 6

    – לא, אין צורך לבשל את הכרובית. ואם בכל זאת אתם חוששים מחרקים? מפרקים את הכרובית לפרחים, מכניסים לקערה גדולה עם מים רותחים ל-10 דקות ומוציאים את הפרחים החוצה. מייבשים ואז קוצצים..


  • 7

    – מחוץ לפסח אפשר להוסיף לסלט 1 כוס בורגול עבה מבושל או קינואה מבושלת..


1

הערות ושדרוגים.


2

– ניתן להכין את הסלט בנפרד ואת הרוטב בנפרד ולשמור במקרר כמה שעות. לפני ההגשה מערבבים יחד ומגישים..


3

– אם אין לכם פטרוזיליה מיובשת או נענע מיובשת אפשר לוותר עליהם..


4

– אם אתם לא אוהבים כוסברה או פטרוזיליה אפשר לוותר. אבל חשוב שיהיה פה מספיק ירק אז תחזקו בבצל ירוק או עירית..


5

– גרגירי רימון אפשר לרכוש בסופר או אצל הירקן כשהם כבר קלופים. אם אתם לא מוצאים אפשר לוותר אם כי נסו למצוא, זה מאוד מוסיף..


6

– לא, אין צורך לבשל את הכרובית. ואם בכל זאת אתם חוששים מחרקים? מפרקים את הכרובית לפרחים, מכניסים לקערה גדולה עם מים רותחים ל-10 דקות ומוציאים את הפרחים החוצה. מייבשים ואז קוצצים..


7

– מחוץ לפסח אפשר להוסיף לסלט 1 כוס בורגול עבה מבושל או קינואה מבושלת..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים