בסיר שמים כף שמן זית מוסיפים את הקינואה ומערבבים יוצקים לסיר את המים, מכסים ומביאים לרתיחה מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15 דקות עד שהקינואה התרככה וספגה את הנוזלים מסירים מהאש ומניחים להתקרר..
2
בינתיים מחממים תנור ל-220 מעלות..
3
מניחים את קוביות הגזר בקערה, מוסיפים כף שמן זית ומערבבים כך שכולן יעטפו בשמן, משטחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה כ-10 דקות בתנור החם עד להזהבה מוציאים ומניחים להתקרר..
4
שמים מחבת קטנה על אש ומפזרים עליה את גרעיני החמניה, מנמיכים מעט את הלהבה וקולים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב מידי פעם מסירים מהאש..
5
מערבבים היטב בקערה את חומרי הרוטב..
6
מרכיבים את הסלט: מניחים בקערה גדולה את הקינואה המבושלת, קוביות הגזר, הפלפלים ועשבי התיבול, יוצקים מעל את הרוטב מערבבים היטב טועמים ובמידת הצורך מתקנים תיבול, מוסיפים את גרעיני החמנייה הקלויים מערבבים ומגישים..
1
בסיר שמים כף שמן זית מוסיפים את הקינואה ומערבבים יוצקים לסיר את המים, מכסים ומביאים לרתיחה מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15 דקות עד שהקינואה התרככה וספגה את הנוזלים מסירים מהאש ומניחים להתקרר..
2
בינתיים מחממים תנור ל-220 מעלות..
3
מניחים את קוביות הגזר בקערה, מוסיפים כף שמן זית ומערבבים כך שכולן יעטפו בשמן, משטחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה כ-10 דקות בתנור החם עד להזהבה מוציאים ומניחים להתקרר..
4
שמים מחבת קטנה על אש ומפזרים עליה את גרעיני החמניה, מנמיכים מעט את הלהבה וקולים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב מידי פעם מסירים מהאש..
5
מערבבים היטב בקערה את חומרי הרוטב..
6
מרכיבים את הסלט: מניחים בקערה גדולה את הקינואה המבושלת, קוביות הגזר, הפלפלים ועשבי התיבול, יוצקים מעל את הרוטב מערבבים היטב טועמים ובמידת הצורך מתקנים תיבול, מוסיפים את גרעיני החמנייה הקלויים מערבבים ומגישים..