לןגן

סלט קינואה

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 27/12/2021 | 23:16
סלט קינואה

תקציר המתכון: סלט עשיר. צבעוני ובריא במיוחד של קינואה

קטגוריה: סלטים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לרוטב

אופן הכנה

  1. בסיר שמים כף שמן זית מוסיפים את הקינואה ומערבבים יוצקים לסיר את המים, מכסים ומביאים לרתיחה מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15 דקות עד שהקינואה התרככה וספגה את הנוזלים מסירים מהאש ומניחים להתקרר.

  2. בינתיים מחממים תנור ל-220 מעלות.

  3. מניחים את קוביות הגזר בקערה, מוסיפים כף שמן זית ומערבבים כך שכולן יעטפו בשמן, משטחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה כ-10 דקות בתנור החם עד להזהבה מוציאים ומניחים להתקרר.

  4. שמים מחבת קטנה על אש ומפזרים עליה את גרעיני החמניה, מנמיכים מעט את הלהבה וקולים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב מידי פעם מסירים מהאש.

  5. מערבבים היטב בקערה את חומרי הרוטב.

  6. מרכיבים את הסלט: מניחים בקערה גדולה את הקינואה המבושלת, קוביות הגזר, הפלפלים ועשבי התיבול, יוצקים מעל את הרוטב מערבבים היטב טועמים ובמידת הצורך מתקנים תיבול, מוסיפים את גרעיני החמנייה הקלויים מערבבים ומגישים.