קולים את כל הירקות על המנגל עד שהקליפה שלהם הופכת שחורה.
(במידה ורוצים להכין לשבת אז קולים על אש גלויה או בגריל ידני או בתנור)
מסירים מהאש לתוך קערה את כל הירקות חוץ מהחציל , מכסים בניילון נצמד ושמים בצד לצינון
את החציל מעבירים למסננת עם צלחת מתחת, מחוררים מעט את החציל ונותנים להם להגיר נוזלים ובינתיים גם הם מצטננים.
לאחר שהצטננו, קולפים את החצילים, העגבניות והפלפלים החריפים- להוציא מהפלפלים את הראש והגרעינים ומהחציל את הראש ולחתוך את הכל לקוביות גם את הבצל ואת החצילים מועכים מעט.
מעבירים הכל לקערה, מוסיפים מעט מקליפת החציל השרוף( מוסיף טעם משגע לסלט)
ומתבלים בשמן, מלח, פלפל, שום כתוש כמון ומיץ לימון ומערבבים היטב ומקבלים סלט ז'עלוק מושלםםםםםםם😍😍😍😋😋😋