סלט ז'עלוק עם ירקות קלויים במנגל
מאת: סוניה סאני בן הרוש, פורסם: 14/01/2021 | 21:04
תקציר המתכון:
אחד הסלטים שחייבים להכין בערב בשרים על האש
קטגוריה: סלטים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר פרווה,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
סלט ז'עלוק עם ירקות קלויים במנגל😍😋
-
❤סוניה סאני בן הרוש❤
-
סלט שהוא חובה כשמכינים בשרים על האש
-
המנגל גם ככה דולק אז לא מוותרים על ז'עלוק
מצרכים
-
2 חצילים
-
2 עגבניות
-
1 בצל
-
2 פלפלים חריפים
-
- אפשר להוסיף גמבה אדומה למי שרוצה
לתיבול
-
2 כפות שמן זית
-
2 שיני שום כתושות
-
1/4 כפית כמון
-
1/2 כפית מלח או לפי הטעם
-
מעט שחור לפי הטעם
-
מיץ מלימון אחד
אופן הכנה
-
קולים את כל הירקות על המנגל עד שהקליפה שלהם הופכת שחורה.
-
(במידה ורוצים להכין לשבת אז קולים על אש גלויה או בגריל ידני או בתנור)
-
מסירים מהאש לתוך קערה את כל הירקות חוץ מהחציל , מכסים בניילון נצמד ושמים בצד לצינון
-
את החציל מעבירים למסננת עם צלחת מתחת, מחוררים מעט את החציל ונותנים להם להגיר נוזלים ובינתיים גם הם מצטננים.
-
לאחר שהצטננו, קולפים את החצילים, העגבניות והפלפלים החריפים- להוציא מהפלפלים את הראש והגרעינים ומהחציל את הראש ולחתוך את הכל לקוביות גם את הבצל ואת החצילים מועכים מעט.
-
מעבירים הכל לקערה, מוסיפים מעט מקליפת החציל השרוף( מוסיף טעם משגע לסלט)
-
ומתבלים בשמן, מלח, פלפל, שום כתוש כמון ומיץ לימון ומערבבים היטב ומקבלים סלט ז'עלוק מושלםםםםםםם😍😍😍😋😋😋
-
**טועמים ומתקנים תיבול במידה....
-
משתלב מצויין עם בשרים על האש😍😍😍
-
או כמובן כסלט בשולחן השבת😋😋
-
בהצלחה ובתאבון סוניה סאני בן הרוש❣
אופן הכנה
-
הכל רשום למעלה