אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני סלטים

950
צפיות

מטבוחה

המתכון של
מטבוחה

מתכון של ליאורה סיקלאי מתכנית הבישול אמהות מבשלות ביחד בכל יום שישי בערוץ 24 בשעה 15:00

  • קטגוריהסלטים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 7-8 פלפל ירוק חריף
  • 2 פלפל ירוק רגיל
  • 1.5 קופסאות של עגבניות איטלקיות קוביות מאסטר שף
  • 1-2 קופסת רסק עגבניות
  • 4 עגבניות בשלות חלוטות וקלופות
  • ראש וחצי של שיני שום קלופות
  • 1-2 כף פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית כמון
  • פלפל שחור טחון
  • עריסה (לפי הטעם)
  • 1-2 כפיות מלח גס
  • 1/2 כוס שמן רגיל
אופן ההכנה
  • 1

    לחמם שמן בסיר רחב .


  • 2

    לקלף את כל השום.


  • 3

    לחתוך פלפל ירוק לרצועות לא צריך להיות סימטרי.


  • 4

    לחתוך את הראש של הפלפל.


  • 5

    להוסיף את הפלפלים לשמן החם.


  • 6

    לסגור את הסיר עם מכסה לכמה דקות.


  • 7

    להוסיף את העגבניות, השימורים, הרסק והשום עם כל התבלינים והמים.


  • 8

    להביא לרתיחה. .


  • 9

    לאחר הרתיחה להנמיך את האש לאש הכי קטנה.


  • 10

    אחרי 20-25 דקות למעוך בעזרת מועך פירה את תכולת הסיר.


  • 11

    לערבב כל כמה דקות.


  • 12

    ברגע שאין מים בתחתית הסיר המטבוחה מוכנה. .


  • 13

    (כמות הפלפלים לפי רמת החריפות) .


  • 14

    ככל שהמטבוחה חמה כה היא גם יותר חריפה. .


1

לחמם שמן בסיר רחב .


2

לקלף את כל השום.


3

לחתוך פלפל ירוק לרצועות לא צריך להיות סימטרי.


4

לחתוך את הראש של הפלפל.


5

להוסיף את הפלפלים לשמן החם.


6

לסגור את הסיר עם מכסה לכמה דקות.


7

להוסיף את העגבניות, השימורים, הרסק והשום עם כל התבלינים והמים.


8

להביא לרתיחה. .


9

לאחר הרתיחה להנמיך את האש לאש הכי קטנה.


10

אחרי 20-25 דקות למעוך בעזרת מועך פירה את תכולת הסיר.


11

לערבב כל כמה דקות.


12

ברגע שאין מים בתחתית הסיר המטבוחה מוכנה. .


13

(כמות הפלפלים לפי רמת החריפות) .


14

ככל שהמטבוחה חמה כה היא גם יותר חריפה. .


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים