אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני סלטים

2,096
צפיות

סלט פתיתים משגע

המתכון של
סלט פתיתים משגע

צבעוני, טעים, שמח וקל להכנה

  • קטגוריהסלטים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • 2 כוסות פתיתים מבושלים
  • 1 בטטה קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
  • 13 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
  • 1 בצל סגול קצוץ (אפשר גם בצל לבן)
  • 2 מלפפונים חתוכים לקוביות קטנות
  • 2 בצל ירוק עם הגבעול חתוך לטבעות
  • מי שאוהב חריף - 1 פלפל חריף קצוץ.
  • אפשרי - קופסת תירס שימורים קטנה מסוננת
  • לרוטב
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • מיץ מחצי לימון
  • 3 כפות שמן זית
אופן ההכנה
  • 1

    לבשל את הפתיתים לפי הוראות היצרן. אני מטגנת אותם בסיר עם 3 כפות שמן, מוסיפה 2 כוסות מים רותחים מהולים עם כפית אבקת מרק עוף, מעט מלח ופלפל. נותנת רתיחה, מנמיכה את האש, מבשלת 5 דק', מסירה מהאש ומשאירה עם מכסה סגור עוד 10 דק'..


  • 2

    לשטח את הבטטה על תבנית עם נייר אפייה, לזלף שמן זית עליה ולהכניס לתנור 180 מע' כ- 7 דק' או עד שמתרככת מעט..


  • 3

    להכניס את כל המרכיבים לקערה ולערבב היטב..


  • 4

    לזלף את מרכיבי הרוטב, לערבב ולטרוף!.


1

לבשל את הפתיתים לפי הוראות היצרן. אני מטגנת אותם בסיר עם 3 כפות שמן, מוסיפה 2 כוסות מים רותחים מהולים עם כפית אבקת מרק עוף, מעט מלח ופלפל. נותנת רתיחה, מנמיכה את האש, מבשלת 5 דק', מסירה מהאש ומשאירה עם מכסה סגור עוד 10 דק'..


2

לשטח את הבטטה על תבנית עם נייר אפייה, לזלף שמן זית עליה ולהכניס לתנור 180 מע' כ- 7 דק' או עד שמתרככת מעט..


3

להכניס את כל המרכיבים לקערה ולערבב היטב..


4

לזלף את מרכיבי הרוטב, לערבב ולטרוף!.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים