ספר מתכוני סלטים
- קטגוריהסלטים
- כשרותכשר פרווה
- דרגת קושיקל
- כשרות: כשר פרווה
- דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
8 קישואים גדולים חתוכים לקוביות
-
3 גזרים גדולים (אפשר לבן) מגוררים
-
1 שורש סלרי מגורר/חתוך לקוביות קטנות
-
1 בצל גדול או 2 בינוניים חתוך לקוביות
-
3 גמבות גדולות חתוכות לקוביות
-
-
-
-
מלח, פלפל, אבקת שום, פפריקה חריפה, פפריקה מתוקה, כמון, טימין יבש
-
אופן ההכנה
-
1
בסיר עם מעט שמן לטגן בצל, שום ושורש סלרי עד שהבצל שקוף.
-
2
להוסיף את הגזר ולבשל עד ריכוך.
-
3
לערבב ולהוסיף את הגמבה, לבשל מעט עד ריכוך.
-
4
להוסיף את הקישואים ולבשל על אש נמוכה בערך 10 דקות עם מכסה סגור.
-
5
להוסיף את התבלינים ותרכיז העגבניות. לערבב היטב ולהוסיף את המים.
-
6
לבשל הכל על אש קטנה בערך חצי שעה עד שהירקות מבושלים היטב והצטצמצו מהנוזלים.
-
7
להוסיף את החומץ, לערבב היטב ולבשל כ-5 דקות נוספות.
-
8
לטעום ולתקן טעמים מי שרוצה.
-
9
לשמור בצנצנת במקרר.
-
10
בתיאבון.
-
11
הערות:.
-
12
ניתן לשחק עם הצבעים של הירקות וכן עם התיבול למי שרוצה יותר או פחות חריף.
1
בסיר עם מעט שמן לטגן בצל, שום ושורש סלרי עד שהבצל שקוף.
2
להוסיף את הגזר ולבשל עד ריכוך.
3
לערבב ולהוסיף את הגמבה, לבשל מעט עד ריכוך.
4
להוסיף את הקישואים ולבשל על אש נמוכה בערך 10 דקות עם מכסה סגור.
5
להוסיף את התבלינים ותרכיז העגבניות. לערבב היטב ולהוסיף את המים.
6
לבשל הכל על אש קטנה בערך חצי שעה עד שהירקות מבושלים היטב והצטצמצו מהנוזלים.
7
להוסיף את החומץ, לערבב היטב ולבשל כ-5 דקות נוספות.
8
לטעום ולתקן טעמים מי שרוצה.
9
לשמור בצנצנת במקרר.
10
בתיאבון.
11
הערות:.
12
ניתן לשחק עם הצבעים של הירקות וכן עם התיבול למי שרוצה יותר או פחות חריף.
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים