להצלחת הטחינה יש להשתמש בכוס חד פעמית לשתייה קרה (180 מ"ל).
אופציות לטחינה בצבעים
אפשר להוסיף 1/4 צרור פטרוזיליה, 1/4 צרור כוסברה ויש לכם" טחינה ירוקה" טעימה בטירוף.
אפשר להוסיף מעט מי סלק לטחינה ויש לכם" טחינה ורודה" טעימה במיוחד.
אפשר להוסיף 1 כף עמבה ויש לכם "טחינה צהובה" מיוחדת בטעמה.
לטחינה לבנה
1 כוס טחינה גולמית משובחת (180 מ"ל), ממליצה להשתמש בטחינה גולמית של הר ברכה, וגם חשוב להקפיד על טריות הטחינה - מומלץ להשתמש בטחינה גולמית כמה שיותר טרייה (2-3 שבועות מתאריך הייצור).
1 כוס מים קרים (180 מ"ל).
1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי.
1 שן שום כתושה.
1/4 כפית מלח.
אופן ההכנה
1
שמים בקערה את כל מרכיבי הטחינה ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת משחה חלקה ובהירה, אם רוצים מרקם יותר סמיך הוסיפו רק 3/4 כוס מים, טועמים ומתקנים תיבול.
2
יוצקים לתוך קערית יפה, מקשטים עם עלי פטרוזיליה מי שרוצה ואוהב, מזלפים מעט שמן זית מגישים וטורפים.
3
שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים .
4
זהו מוכן! קלי קלות, אחלה טחינה בכלום עבודה, לארוחה חלבית, בשרית, אבל הכי טעימה עם הסביח של בוקר יום שבת, ממליצה בחום. .
5
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה.
1
שמים בקערה את כל מרכיבי הטחינה ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת משחה חלקה ובהירה, אם רוצים מרקם יותר סמיך הוסיפו רק 3/4 כוס מים, טועמים ומתקנים תיבול.
2
יוצקים לתוך קערית יפה, מקשטים עם עלי פטרוזיליה מי שרוצה ואוהב, מזלפים מעט שמן זית מגישים וטורפים.
3
שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים .
4
זהו מוכן! קלי קלות, אחלה טחינה בכלום עבודה, לארוחה חלבית, בשרית, אבל הכי טעימה עם הסביח של בוקר יום שבת, ממליצה בחום. .