אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני סלטים

1,734
צפיות

חצילים ברוטב אסייאתי

המתכון של
חצילים ברוטב אסייאתי

טעיםםםםם מומלץ להכפיל כמויות

  • קטגוריהסלטים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 2-3  חצילים בינוניים
  • לרוטב
  • חצי כוס רוטב צ'ילי מתוק
  • חצי כוס דבש / סילאן
  • חצי כוס רוטב סויה
  • חצי ראש שום קלופים ונקיים
  • מיץ לימון מחצי לימון או לימון שלם קטן
  • מעט שמן קנולה
  • 1 כף פפריקה מתוקה בשמן מרוקאית
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • נייר אפיה
  • חומץ (אופציה לא חובה)
  • בצל ירוק להגשה
אופן ההכנה
  • 1

    לחתוך את החצילים, בקליפתם, לקוביות גדולות, ומשתדלים שבכל קובייה יהיה צד אחד עם קליפה (ככה פחות מתפרקים ושומרים על צורתם בתבשיל) .


  • 2

    אני פורסת לעיגולים עבים וכל עיגול לרבעים.


  • 3

    מניחים על נייר האפיה.


  • 4

    קולפים ופורסים את שיני השום לפרוסות דקות מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה, יוצקים את הרוטב על החצילים שבתבנית ומערבבים היטב, משטחים לשכבה אחידה.


  • 5

    מכניסים לתנור 180 -200 מעלות לחצי שעה ובודקים, צריך להיות רך לגמריי .


  • 6

    מצננים ומגישים ע"י אורז לבן עם הרבה בצל ירוק .


  • 7

    * אני אוהבת להוסיף מעט חומץ רגיל.


  • 8

    בהצלחה ❤.


1

לחתוך את החצילים, בקליפתם, לקוביות גדולות, ומשתדלים שבכל קובייה יהיה צד אחד עם קליפה (ככה פחות מתפרקים ושומרים על צורתם בתבשיל) .


2

אני פורסת לעיגולים עבים וכל עיגול לרבעים.


3

מניחים על נייר האפיה.


4

קולפים ופורסים את שיני השום לפרוסות דקות מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה, יוצקים את הרוטב על החצילים שבתבנית ומערבבים היטב, משטחים לשכבה אחידה.


5

מכניסים לתנור 180 -200 מעלות לחצי שעה ובודקים, צריך להיות רך לגמריי .


6

מצננים ומגישים ע"י אורז לבן עם הרבה בצל ירוק .


7

* אני אוהבת להוסיף מעט חומץ רגיל.


8

בהצלחה ❤.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים