אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני סלטים

7,261
צפיות

גבצ' חצילים ופלפלים

המתכון של
גבצ' חצילים ופלפלים

תודה למורתי הוירטואלית פירגה

  • קטגוריהסלטים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 2 חצילים מקולפים חצויים לקוביות
  • 3 פלפלים צבעוניים חצויים לרצועות
  • 2 בצלים פרוסים ומוזהבים
  • 5 שיני שום
  • קופסה קטנה רסק עגבניות או 3 כפות רסק מקופסה גדולה
  • כף אבקת מרק עוף
  • כף סוכר
  • פלפל שחור, פפריקה אדומה, מלח
  • רוטב צ'ילי מתוק חריף
  • 1 כף עד 2 כפות מיץ לימון או חומץ
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
  • 1

    מזהיבים את הבצל כחצי שעה, מוסיפים את השום ומזהיבים מספר דקות נוספות.


  • 2

    מוסיפים את קוביות החצילים וממשיכים להזהיב. לאחר כ-20 דקות עד חצי שעה מוסיפים את רצועות הפלפלים.


  • 3

    מוסיפים את רסק העגבניות ו- 3/4 כוס מים רותחים.


  • 4

    במהלך הבישול לבחוש מדי פעם ולבדוק שהתערובת לא תידבק לסיר.


  • 5

    לתבל את התבשיל עם אבקת מרק עוף, סוכר, פלפל שחור, פפריקה, מלח, רוטב צ'ילי ומיץ לימון/חוצץ .


  • 6

    לטעום ולשפר טעמים כל אחת עפ"י טעמה.


  • 7

    להנמיך להבה ולבשל לפחות שעה . בגמר הבישול להוסיף פטרוזיליה קצוצה.


1

מזהיבים את הבצל כחצי שעה, מוסיפים את השום ומזהיבים מספר דקות נוספות.


2

מוסיפים את קוביות החצילים וממשיכים להזהיב. לאחר כ-20 דקות עד חצי שעה מוסיפים את רצועות הפלפלים.


3

מוסיפים את רסק העגבניות ו- 3/4 כוס מים רותחים.


4

במהלך הבישול לבחוש מדי פעם ולבדוק שהתערובת לא תידבק לסיר.


5

לתבל את התבשיל עם אבקת מרק עוף, סוכר, פלפל שחור, פפריקה, מלח, רוטב צ'ילי ומיץ לימון/חוצץ .


6

לטעום ולשפר טעמים כל אחת עפ"י טעמה.


7

להנמיך להבה ולבשל לפחות שעה . בגמר הבישול להוסיף פטרוזיליה קצוצה.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים