100 גרם פלפלים אדומים יבשים חריפים (נקרא גם סודנייה או פלפל שאטה)
40 שיניי שום
5 כפות מלח
3 כוסות שמן קנולה
אופן ההכנה
1
לשים בקערה גדולה מלאה במים את הפלפלים האדומים המתוקים עד שמתרככים. לאחר שמתרכך להוציא לכל אחד את הגבעול (כמו התמונה בשלב 1)..
2
להכניס למעבד מזון פלפלים אדומים, חצי צרור כוסברה, 15 שיני שום שלמות, כף מלח, פלפל אדום יבש חריף (סודנייה) וכוס שמן - להפעיל את המכונה כ-5 דקות עד שהתערובת נטחנת למרקם של ריבה (כמו בתמונה של שלב מספר 2)..
3
לפני שמוציאים את התערובת מהמעבד מזון ומעבירים לצנצנת לטעום מעט - אם חסר מלח - להוסיף. לחזור כך על הפעולה עד שנגמרת כמות הפלפלים..
4
לאחר שסיימנו לטחון את כל הפלפלים ושמנו בצנצנת - למלא את הצנצנת בשמן כדי שיכסה את הפלפלים. לא להשאיר את האריסה בחוץ כי היא תתקלקל. האריסה נשמרת עד שנתיים במקרר..
1
לשים בקערה גדולה מלאה במים את הפלפלים האדומים המתוקים עד שמתרככים. לאחר שמתרכך להוציא לכל אחד את הגבעול (כמו התמונה בשלב 1)..
2
להכניס למעבד מזון פלפלים אדומים, חצי צרור כוסברה, 15 שיני שום שלמות, כף מלח, פלפל אדום יבש חריף (סודנייה) וכוס שמן - להפעיל את המכונה כ-5 דקות עד שהתערובת נטחנת למרקם של ריבה (כמו בתמונה של שלב מספר 2)..
3
לפני שמוציאים את התערובת מהמעבד מזון ומעבירים לצנצנת לטעום מעט - אם חסר מלח - להוסיף. לחזור כך על הפעולה עד שנגמרת כמות הפלפלים..
4
לאחר שסיימנו לטחון את כל הפלפלים ושמנו בצנצנת - למלא את הצנצנת בשמן כדי שיכסה את הפלפלים. לא להשאיר את האריסה בחוץ כי היא תתקלקל. האריסה נשמרת עד שנתיים במקרר..