לןגן

אריסה אדומה חריפה

מאת: ליאת שפיצר, פורסם: 03/11/2015 | 02:56
אריסה אדומה חריפה

תקציר המתכון: אריסה אדומה חריפה מושלמת ! :)

קטגוריה: תוספות, מספר מנות: 50, זמן הכנה: 20 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

להכנת אריסה אדומה חריפה

אופן הכנה

  1. לשים בקערה גדולה מלאה במים את הפלפלים האדומים המתוקים עד שמתרככים. לאחר שמתרכך להוציא לכל אחד את הגבעול (כמו התמונה בשלב 1).

  2. להכניס למעבד מזון פלפלים אדומים, חצי צרור כוסברה, 15 שיני שום שלמות, כף מלח, פלפל אדום יבש חריף (סודנייה) וכוס שמן - להפעיל את המכונה כ-5 דקות עד שהתערובת נטחנת למרקם של ריבה (כמו בתמונה של שלב מספר 2).

  3. לפני שמוציאים את התערובת מהמעבד מזון ומעבירים לצנצנת לטעום מעט - אם חסר מלח - להוסיף. לחזור כך על הפעולה עד שנגמרת כמות הפלפלים.

  4. לאחר שסיימנו לטחון את כל הפלפלים ושמנו בצנצנת - למלא את הצנצנת בשמן כדי שיכסה את הפלפלים. לא להשאיר את האריסה בחוץ כי היא תתקלקל. האריסה נשמרת עד שנתיים במקרר.