אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

3,031
צפיות

"דולמה"-עלי גפן וכרוב ממולאים בסגנון כורדי

המתכון של
"דולמה"-עלי גפן וכרוב ממולאים בסגנון כורדי

המתכון מפרט מילוי כרו, ניתן למלא גם עלי גפן כפי שנראה בתמונה

  • קטגוריהתוספות
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • כרוב לבן בינוני-להרתיח בתוך סיר מלא מים ולפרק את העלים
  • רבע קילו עלי גפן מורתחים או משימורים
  • למלית
  • חצי קילו אורז שטוף ומסונן
  • 1 חב' פטרוזיליה קצוצה
  • 1 חב' כוסברה קצוצה
  • 1 חב' שמיר קצוץ
  • חצי חבילה נענע קצוצה
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 2 כפות ריבה רצוי בטעם משמש
  • 1 כף מלח
  • 1 כף מלח לימון
  • מעט פלפל שחור
  • 2 כפות מרק עוף
  • 3 כפות שמן
  • מיץ מלימון אחד
  • לרוטב
  • חצי כוס מים
  • כף רסק עגבניות
  • קורט מלח לימון
  • כף שמן
אופן ההכנה
  • 1

    בקערה גדולה לשים את כל חומרי המילוי.


  • 2

    לערבב היטב ולהתחיל למלא בסבב מעלי הגפן והכרוב.


  • 3

    להניח בסיר רחב שכבה על שכבה.


  • 4

    לכסות בעלים שנשארו שיהוו מעין מעטפת..


  • 5

    לערבב המצרכים של הרוטב - מים עם תבלינים :כף רסק עגבניות,מעט מלח לימון,שמן..


  • 6

    לשפוך על הממולאים.


  • 7

    להרתיח על אש גדולה ולהנמיך הלהבה.


  • 8

    מידי פעם לנער את הסיר ואם יש צורך להוסיף מים.


  • 9

    לבשל כשעה וחצי-שעתיים עד שהממולאים רכים .


  • 10

    טיפ:.


  • 11

    אפשר לשים בין השכבות שזיפים מיובשים ומשמשים מיובשים.


  • 12

    בתיאבון.


1

בקערה גדולה לשים את כל חומרי המילוי.


2

לערבב היטב ולהתחיל למלא בסבב מעלי הגפן והכרוב.


3

להניח בסיר רחב שכבה על שכבה.


4

לכסות בעלים שנשארו שיהוו מעין מעטפת..


5

לערבב המצרכים של הרוטב - מים עם תבלינים :כף רסק עגבניות,מעט מלח לימון,שמן..


6

לשפוך על הממולאים.


7

להרתיח על אש גדולה ולהנמיך הלהבה.


8

מידי פעם לנער את הסיר ואם יש צורך להוסיף מים.


9

לבשל כשעה וחצי-שעתיים עד שהממולאים רכים .


10

טיפ:.


11

אפשר לשים בין השכבות שזיפים מיובשים ומשמשים מיובשים.


12

בתיאבון.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים