לןגן

"דולמה"-עלי גפן וכרוב ממולאים בסגנון כורדי

מאת: הבשלנית לונה כהן ז"ל ספר מתכונים לזכרה, פורסם: 22/06/2020 | 15:04
"דולמה"-עלי גפן וכרוב ממולאים בסגנון כורדי

תקציר המתכון: המתכון מפרט מילוי כרו, ניתן למלא גם עלי גפן כפי שנראה בתמונה

קטגוריה: תוספות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

למלית

לרוטב

אופן הכנה

  1. בקערה גדולה לשים את כל חומרי המילוי

  2. לערבב היטב ולהתחיל למלא בסבב מעלי הגפן והכרוב

  3. להניח בסיר רחב שכבה על שכבה

  4. לכסות בעלים שנשארו שיהוו מעין מעטפת.

  5. לערבב המצרכים של הרוטב - מים עם תבלינים :כף רסק עגבניות,מעט מלח לימון,שמן.

  6. לשפוך על הממולאים

  7. להרתיח על אש גדולה ולהנמיך הלהבה

  8. מידי פעם לנער את הסיר ואם יש צורך להוסיף מים

  9. לבשל כשעה וחצי-שעתיים עד שהממולאים רכים

  10. טיפ:

  11. אפשר לשים בין השכבות שזיפים מיובשים ומשמשים מיובשים

  12. בתיאבון