אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

839
צפיות

אצבעות פסטלים תפוחי אדמה במילוי בשר בציפוי פריך

המתכון של
אצבעות פסטלים תפוחי אדמה במילוי בשר בציפוי פריך

שכבות של עונג...

  • קטגוריהתוספות
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • לבשר
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 350 גר' בשר טחון
  • תיבול: מלח, פלפל, פפריקה, גריל עוף וראס אל חנות.
  • למעטפת
  • 4 תפוחי אדמה בינוניים
  • ביצה
  • 1/4 כוס קמח מצה
  • 1/4 כוס קמח תפו"א (אפשר עם קמח רגיל לא בפסח)
  • מלח , פלפל שחור, מעט שום גבישי וכורכום.
  • עשבי תיבול קצוצים: כוסברה, פטרוזליה ובצל ירוק (לא חובה)
  • לציפוי
  • ביצה
  • קמח מצה (אפשר עם פרורי לחם לא בפסח)
אופן ההכנה
  • 1

    מכינים את המעטפת: מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה עד לריכוך (אני מקצרת תהליכים ומבשלת אותם במקרוגל), מקלפים ומרסקים לפירה..


  • 2

    מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים. .


  • 3

    (בשלב זה, מומלץ להכניס את התערובת למקרר לשעה להתיצבות, אבל לא חובה)..


  • 4

    מכינים את המילית בשר: במחבת מטגנים את הבצל, וכשמשחים מוסיפים את הבשר, מפוררים תוך כדי בישול, מתבלים ומורידים מהאש. מצננים למילוי..


  • 5

    יוצרים את הפסטלים: בידיים רטובות מעט לוקחים מהעיסת הפירה ויוצרים כדור, מועכים אותו על כף היד וממלאים בבשר, סוגרים עם האצבעות ויוצרים צורת מאורכת..


  • 6

    טובלים בביצה ואח"כ בקמח מצה..


  • 7

    מטגנים בשמן חצי עמוק מכל הצדדים..


  • 8

    הערה: אפשר לוותר על הציפוי, יוצא מעדן גם בלי הציפוי..


1

מכינים את המעטפת: מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה עד לריכוך (אני מקצרת תהליכים ומבשלת אותם במקרוגל), מקלפים ומרסקים לפירה..


2

מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים. .


3

(בשלב זה, מומלץ להכניס את התערובת למקרר לשעה להתיצבות, אבל לא חובה)..


4

מכינים את המילית בשר: במחבת מטגנים את הבצל, וכשמשחים מוסיפים את הבשר, מפוררים תוך כדי בישול, מתבלים ומורידים מהאש. מצננים למילוי..


5

יוצרים את הפסטלים: בידיים רטובות מעט לוקחים מהעיסת הפירה ויוצרים כדור, מועכים אותו על כף היד וממלאים בבשר, סוגרים עם האצבעות ויוצרים צורת מאורכת..


6

טובלים בביצה ואח"כ בקמח מצה..


7

מטגנים בשמן חצי עמוק מכל הצדדים..


8

הערה: אפשר לוותר על הציפוי, יוצא מעדן גם בלי הציפוי..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים