לןגן

אצבעות פסטלים תפוחי אדמה במילוי בשר בציפוי פריך

מאת: מירי משה, פורסם: 26/04/2020 | 01:40
אצבעות פסטלים תפוחי אדמה במילוי בשר בציפוי פריך

תקציר המתכון: שכבות של עונג...

קטגוריה: תוספות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

לבשר

למעטפת

לציפוי

אופן הכנה

  1. מכינים את המעטפת: מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה עד לריכוך (אני מקצרת תהליכים ומבשלת אותם במקרוגל), מקלפים ומרסקים לפירה.

  2. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.

  3. (בשלב זה, מומלץ להכניס את התערובת למקרר לשעה להתיצבות, אבל לא חובה).

  4. מכינים את המילית בשר: במחבת מטגנים את הבצל, וכשמשחים מוסיפים את הבשר, מפוררים תוך כדי בישול, מתבלים ומורידים מהאש. מצננים למילוי.

  5. יוצרים את הפסטלים: בידיים רטובות מעט לוקחים מהעיסת הפירה ויוצרים כדור, מועכים אותו על כף היד וממלאים בבשר, סוגרים עם האצבעות ויוצרים צורת מאורכת.

  6. טובלים בביצה ואח"כ בקמח מצה.

  7. מטגנים בשמן חצי עמוק מכל הצדדים.

  8. הערה: אפשר לוותר על הציפוי, יוצא מעדן גם בלי הציפוי.