אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

5,647
צפיות

ניוקי משגע ברוטב בטטה ופטריות סמיך

המתכון של
ניוקי משגע ברוטב בטטה ופטריות סמיך

אמאלה כמה טעים! מרשים וקל להכנה

  • קטגוריהתוספות
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 1 חב' ניוקי
  • 4 כפות שמן זית לטיגון
  • 1 בצל סגול בינוני קצוץ
  • 1 בטטה בינונית קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
  • 1 סלסלת פטריות קצוצות גס או 1 קופסת שימורי פטריות חתוכות מסוננת מנוזלים
  • 1.5 מיכל שמנת מתוקה (375 מ''ל)
  • חצי כוס חלב
  • 1 כף גדושה קמח רגיל
  • מעט מלח, מעט פלפל שחור ו- חצי כפית אגוז מוסקט טחון
  • 8 עלי בזיליקום טריים קצוצים או כף תבלין בזיליקום יבש
אופן ההכנה
  • 1

    לבשל את הניוקי לפי הוראות היצרן, לסנן ולהניח בצד..


  • 2

    במחבת עמוק או בסיר לטגן בשמן זית את הבצל כ- 4 דק'..


  • 3

    להוסיף את קוביות הבטטה ולטגן עוד כ- 5 דק', להוסיף פטריות ולערבב היטב..


  • 4

    להוסיף את השמנת, חלב, לזרות קמח, בזיליקום ואת התבלינים ולערבב היטב..


  • 5

    לתת רתיחה אחת ולהוסיף את הניוקי..


  • 6

    לערבב ולטרוף..


  • 7

    ניתן להגיש עם גבינת פרמז'ן למעלה..


1

לבשל את הניוקי לפי הוראות היצרן, לסנן ולהניח בצד..


2

במחבת עמוק או בסיר לטגן בשמן זית את הבצל כ- 4 דק'..


3

להוסיף את קוביות הבטטה ולטגן עוד כ- 5 דק', להוסיף פטריות ולערבב היטב..


4

להוסיף את השמנת, חלב, לזרות קמח, בזיליקום ואת התבלינים ולערבב היטב..


5

לתת רתיחה אחת ולהוסיף את הניוקי..


6

לערבב ולטרוף..


7

ניתן להגיש עם גבינת פרמז'ן למעלה..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים